Printscreen
Printscreen

Drugo lice Orlića: Matija Popović nacrtao pobedu protiv Italije, živi san o plasmanu u nokaut fazu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.05.23. | 22:00

Mladi napadač Partizana briljirao protiv Azura, Cvetković i Maksimović se čašćavali njegovim loptama

Nije Srbija rekla poslednju reč na Prvenstvu Evrope u Budimpešti! Iako optisana posle ubedljivog poraza na startu turnira protiv Slovenije, naša kadetska reprezentacija uspela je da režira malo iznenađenje u drugom kolu i savlada Italiju – 2:0 (1:0).

Pobedom nad Azurima, izabranici Aleksandra Lukovića vratili su se u borbu za drugo mesto i plasman u narednu fazu turnira, pošto su se bodovno izjednačili sa Slovenijom koja je ranije danas izgubila od lidera u grupi Španije (3:1). Da bi se našli u nokaut fazi, Orlići će morati da savladaju ne preterano zainteresovu Španiju i nadaju se da Slovenija neće dobiti Italiju. Ili da pak odigraju nerešeno sa Crvenom furijom i Italija savlada Sloveniju.

Izabrane vesti

Drugo lice pokazali su naši fudbaleri u odnosu na prvi meč. Trema od velikog takmičenja, strah od neuspeha ili pak nešto treće, kako bilo, Orlići protiv Slovenije nisu pokazali ni delić onoga što mogu, ni delić onoga što su večeras demonstrirali u sudaru sa vršnjacima iz Italije. Pre svega čvrstinu u odbrani koja je pre tri dana nedostajala, potom i otresitost na sredini terena, odlučnost i kreativnost u završnoj trećini terena.

Nezadovoljan onim što je video u premijernoj utakmici, Luković je izvršio četiri izmene u startnoj postavi (Italijani napravili pet) u odnosu na meč koji su Orlići izgubili 4:2. I ni sa jednom nije promašio. Ipak, sa jednom je posebno pogodio. Matiju Popovića, kojeg je protiv Slovenije ubacio tek na poluvremenu, kada je Srbija imala zaostatak od četiri gola, ovog puta je uvrstio u startnu postavu, a napadač Partizana odužio mu se nacrtavši pobedu nad Italijanima.

Rekao je Goran Arnaut, šef skauting službe Omladinske škole Partizana, u nedavnom razgovoru za Mozart Sport da Popovića male utakmice ne inspirišu, već da je najbolji protiv – najboljih. I bio u pravu pošto je visoki napadač namestio oba gola.

Prvi u smiraj prvog poluvremena, kada se ubacio čuvaru iza leđa na dodavanje Mihajla Cvetkovića, zalomio protivničkog defanzivca na gol-aut liniji i kao na tacni poslužio Andriju Maksimovića. I dok drugog – na isteku sat vremena igre – delovao je na levom krilu, primio loptu na centru igrališta, pretrčao čuvara Đorđa Vecozija kao da ga nema i poslao povratni pas za Cvetkovića, koji je malo oklevao sa udarcem, ali je na kraju uspeo da savlada Tomaza Martinelija i dođe do svog drugog gola na turniru.

Mogao je Popović nadahnutu partiju da završi i het-trikom asistencija, u uvodnoj fazi meča je teledirigovanim dodavanjem presekao odbranu Italije i proigrao Veljka Vukojevića na levom krilu, ali je Martineli kao u još nekoliko navrata kasnije bio na visini zadatka.

Italija je dobro otvorila utakmicu, imala već u sedmom minutu odličnu priliku da preko Galija povede, međutim, Viktor Džodić je njegov udarac odbranio i sprečio da Srbija otvori utakmicu kao i prethodnu, rano primljenim golom. U nastavku tek nekoliko jalovih prilika protivničke ekipe, sve do nadoknade kada je mogla da unese neizvesnost u završnim minutima meča. I tada se istakao Džodić. Na kraju su Orlići mogli i ubedljivije da slave samo da je rezervista Nikša Delibašić preciznijim udarcem završio kontranapad.

Uskoro opširnije...



PRVENSTVO EVROPE ZA KADETE, GRUPA B, DRUGO KOLO

SRBIJA – ITALIJA 2:0 (1:0)

/Maksimović 39, Cvetković 60/

Budimpešta

Stadion: Nandor Hidekuti

Sudija: Adam Ladebek

SRBIJA: Džodić, Milosavljević, Simić, Đurić, Vukojević (76. Delibašić), Mitrović, A.Petrović, Ćuk (85. Jocić), Maksimović (85. A.Popović), M.Popović (68. Subotić), Cvetković (85. Alilović).

ITALIJA: Martineli, Manji, Vezosi, Basino, Panjuko (66. Koči), Mendikino (46. Manino), Krapisto (81. Fini), Romano, De Pjeri, Ranjoli (55. Liberali), Rao (55. Ravaljioli), Selektor: Bernando. Koradi.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE - 2. KOLO GRUPNE FAZE

Grupa B

Nedelja

Španija - Slovenija 3:1 /2:0/

/Huju 28, Mesa 45+1, Jamal 50pen – Topalović 54/

Srbija - Italija 2:0 (1:0)

/Maksimović 39, Cvetković 60/



tagovi

kadetska reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo U17

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara