Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Dug je put do "skidanja" Jang Bojsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.07.20. | 14:49

Sankt Galen pod pristiskom moranja gostuje večeras Luganu

Titula nikada u ovom milenijumu nije bila bliža Sankt Galenu. Ali do nje je put dugačak. Do podvlačenja crte preostalo je u slučaju popularnog Espena, kako glasi nadimak kluba, još osam utakmica. Sasvim dovoljno prilike da se uspostavi novi poredak u Švajcarskoj, međutim i da se skrene sa puta. Mač sa dve oštrice, u svakom slučaju...

Sankt Galen večeras gostuje Luganu u okviru poslednjeg susreta 29. kola Superlige, a ishod umnogome može da utiče na šampionsku trku. Branilac titule Jang Bojs sinoć je porazio Tun kod kuće sa 4:0 i ponovo se dokopao liderske pozicije sa svega bodom više u odnosu na zeleno-bele. Pritisak moranja sada je na pulenima Petera Cidlera, a nasuprot njima nalazi se rival koji je veoma opasan u poslednje vreme, i koji ne napušta teren bez paklene borbe.

Izabrane vesti

Bjankoneri su u protekloj rundi izgubili u Bernu od Jang Bojsa sa 0:3, ali su prethodno uzeli tri boda protiv Bazela kod kuće. Na domaćem terenu Lugano je u minulim rundama veoma uspešan, pošto je neporažen na sedam vezanih ligaških dvoboja.

Sankt Galen je posle ponovnog pokretanja sezone ostvario četiri pobede i jednom je poražen, a naročito dobro deluje u gostima, i to je segment gde je najbolji tim lige. U proseku zeleno-beli postižu više od dva gola na strani, u šta je mogao da se ubedi i Lugano kada je kod kuće poražen od Sankt Galena krajem oktobra sa 3:1. I u preostala dva okršaja ove sezone Cidlerov sastav je bio uspešniji sa dve pobede i to 3:2 i 3:1.

Ovaj duel važan je i za srpske večite rivale jer bi određeni poredak u Švajcarskoj mogao da bude od koristi srpskim predstavnicima u kvalifikacionim rundama. Crvenoj zvezdi odgovara da Sankt Galen osvoji titulu, dok Partizan navija da šampion bude Jang Bojs.  

ŠVAJCARSKA 1 - 29. KOLO

Četvrtak

20.30: (3,40) Lugano (3,40) Sankt Galen (2,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Švajcarska 1LuganoSent Galen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara