Igor Duljaj (Star Sport)
Igor Duljaj (Star Sport)

Duljaj: U Partizanu se igra i živi s pritiskom, Saldanja radi na sebi deset sati dnevno

Vreme čitanja: 5min | uto. 02.04.24. | 11:23

"To pokazuje njegovo ulaganje i želju da se što pre vrati na teren", kaže trener Partizana dan pred meč 28. kola Superlige protiv Voždovca

Tokom čitavog jesenjeg dela sezone Voždovac je izgledao kao tim sposoban da na krovu TC Stadion pomrsi račune bilo kom rivalu. Tamo je uostalom jesenas pala i Crvena zvezda. Ali kako je u januarskom prelaznom roku klub iz Zaplasnjske ulice prodavao ponajbolje igrače (Borisava Burmaza, Bogdana Jočića i štoperski tandem Filip Damjanović - Nikola Zečević) pred Partizanom u 28. kolu (16.55) Mozzart Bet Superlige Srbije, bar na papiru, stoji jedan od najpoželjijih rivala u drugom delu sezone, jer su Zmajevi iz osam utakmica osvojili svega dva boda.

Ipak, nijednoj ekipi srpske elite ne bude prijatno kada sa prirodne podloge treba da pređe na veštak u naselju Braće Jerković.

Izabrane vesti

"Očekujem veoma tešku utakmicu. Imamo u vidu da Voždovac nema od početa drugog dela pobedu i to nas tera na dodatni oprez. Oni su u mnogim utakmicama bili na nivou uprkos porazima. Izgubili su od TSCa 2:0, ali igrom su pokazali da mogu da budu nezgodni, naročito na svom terenu gde nemaju šta da izgube. Veštačka podloga je u pitanju, drugačije su okolnosti. Igrači znaju da je to veštak, većina ih je tu igrala već. Neće biti blata, lošeg terena… sa druge strane, drugačija su kretanja, drugačije igrači koče… Tako je, kako je. Nemamo šta da se žalimo. To je jedna utakmica i moramo da se adaptiramo. Verujem da će najmlađi kolega (Nikola Mitić) da se dobro pripremi, a naš cilj su tri boda.", počeo je konferenciju pred meč Igor Duljaj, pa nastavio: To je ekipa koja će igrati visok presing sutra. Imaju dosta igrača koji su agresivni. To je njihov stil i radujem se otvorenoj igri. To znači da će oba tima imati dosta prostora. Nama je utakmica iz mnogo razloga izuzetno važna. Sedam dana kasnije ponovo igramo sa Voždovcem u kupu."

Neće Duljaj pred gostovanje Zmajevima moći da računa na Mateusa Saldanju, a današnji trening pokazaće hoće li Natho i Zahid biti u protokolu.

"Imamo problema sa povredama i ne možemio još da računamo na Saldanju. Videćemo za Natha i Zahida koji nisu trenirali poslednja dva dana. Saldanja meni svaki dan šalje izveštaje šta radi, koje su procedure. Ono što je meni poslednji put rekao jeste da bi trebalo da se vrati sredinom meseca. To je dosta brzo. Videćemo kada se vrati u trenažni proces. On toliko radi na sebi, deset sati dnevno.. Što terapije, što treninzi. To je pokazatelj njegovog ulaganja u sebe i njegove želje da se što pre vrati. Natho i Zahid (zbog ramazana preko dana ne piju vodu) ako budu u protokolu biće im nešto lakše jer neće biti tako visoka temperatura. Nisam do sada imao takva iskustva, ali naravno da poštujem to."

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Milan na San Siru, Barsu na Nou Kampu, PSŽ na Parku prinčeva?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

Partizan se u prošlom kolu prilično namučio sa subotičkim Spartakom u Humskoj ulici, a prevagu u teškoj i nimalo atraktivnoj utakmici, napravio je gol Sameda Baždara iz 22. minuta.

"Uvek kada se dobije meč pravim analizu. Kada se izgubi, odmah se zna zbog čega. Važno je da ne izgubimo samopouzdanje. Moji moci bili su opterećeni nekim prošlim rezultatima i hteli ne hteli imaju pritisak. Imamo mnogo mladih igrača. Kovačević, Severina, Baždar, Kastiljo, Trifunović… Teško je očekivati od njih da igraju za rezultat. Iskusniji moraju da im pomognu da skinu taj pritisak. A ovo je Partizan, mora da igra i živi sa pritiskom."

Upravo je Bojan Kovačević bio jedna od ključnih figura pomenutog duela 27. runde, budući da je dobio veliki broj vazdušnih duela osujetivši ekipu Nenada Lalatovića da dođe do izjednačenja.

"Izuzetno mlad igrač koji ima mnogo prostora za napredak. Došao je u Partizan gde ima mogućnost da se razvija kao igrač i ličnost. Partizan će mu biti odskočna daska. Vaspitan, kulturan i vredan momak kojeg čeka lepa budućnost. Ima karakter, vredno radi i evropski klubovi će se boriti za njega", rekao je Duljaj, a zatim se saglasio sa tvrdnjom novinara da je bilo napretka prilikom branjenja prekida: "Ima napretka. To je pokazala i poslednja utakmica gde smo imali 13 kornera. Ali pozitivno je da smo 12 puta izbacili loptu glavom. Kovačević je bio dominantan u skoku. Izbacivanje lopte u korner nije uvek najbolje rešenje. To je pokazatelj i gubitka koncentracije. Ako napravimo analizu velikih transfera iz Partizana. Pavlović, Ilić, pozicije gde je Partizan uspeo da razvije mlade. Na odličnom putu su Kovačević i Miličić. Vreme i fudbalska pijaca određuju ko koliko vredi."

Kada je reč o Nikoli Miličiću, zimsko pojačanje Partizana iz kragujevačkog Radničkog, nije imao još prilike da debituje za crno-bele zbog teže povrede kolena koju je konačno sanirao.

"On se vratio posle dva meseca od operacije meniskusa, ali daleko je to od željenog nivoa. I dalje ima strah i trebaće mu dosta vremena da se vrati u željenu formu. To može jedino napornim radom. Žao mi je što sad nema prostora za prijateljske mečeve gde bi razbio strah. Prostrora će možda biti krajem meseca ili početkom maja."

Osvrnuo se Duljaj i na vezistu Frenka Kanutea koji je posle 16 nastupa, te gola i asistencije u prvom delu sezone, u 2024. nije odigrao nijedan meč.

"Nije prošao pripreme i vukao je povredu kolena. Rekao sam mu da pojača rad, da igrači koji su bili na pripremama imaju prednost. To ne znači da sam ga se odrekao. Kada se pojavi prilika mora da bude spreman. Svi stavljaju sebe u interes tima. Ima još dosta mečeva do kraja sezone i verujem da će svako dobiti priliku. Ona će se pojaviti."

Na kraju, nije želeo strateg crno-belih da traži nikakv alibi u povredama.

"Povrede i umor su sastavni deo sporta. Nema samo Partizan probleme. Nema kuknjave. April će pokazati maksimum ove generacije Partizana. Dosta smo uradili u prethodnom periodu i sada kad je najteže treba da budemo pravi. U obavezi smo zbog navijača, ljudi na stadionu, na gostovanjima, da se borimo za dres Partizana do kraja", zaključio je Duljaj.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 28. KOLO

Utorak

16.30: (3,25) Novi Pazar (3,35) TSC (2,25)

18:30: (2,20) Vojvodina (3,40) Čukarički (3,30)

19:00: (1,55) Železničar (4,00) Radik (6,50)

Sreda

16.30: (2,50) Mladost Lučani (3,30) Radnički 1923 (2,85)

16.55: (7,50) Voždovac (4,40) Partizan (1,45)

18.30: (2,45) Spartak ŽK (3,15) Radnički Niš (3,05)

19.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) IMT (18,0)

Četvrtak

17.30:(1,90) Napredak (3,40) Javor (4,30)



tagovi

FK PartizanIgor Duljaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara