Eberlov prvi veliki posao u Bajernu i priprema napada na zvezde Milana!

Vreme čitanja: 5min | sre. 06.03.24. | 17:13

Dosta toga zavisiće od Alfonsa Dejvisa, ali nemački šampion je definitivno bacio oko na Tea Ernandeza

Čim se pojavila prva spekulacija o mogućem odlasku Matisa Tela (18) iz Bajerna - a pominjalo s enavodno interesovanje Mančester Junajteda i još nekih premijerligaša - novi glavnokomandujući u sportskom sektoru kluba iz Minhena - Maks Eberl, reagovao je munjevito.

Novi ugovor do 2029. godine, značajna povišica (pominje se skok primanja sa 4.000.000 na 8.000.000 evra; plata u rangu Mazrauija, Lajmera, Gereira) i zvanično etiketiranje mladog francuskog napadača u medijima kao projekat budućnosti.

Izabrane vesti

Eberl je nastavak saradnje sa Telom smatrao za svoj prvi i najvažniji zadatak na startu direktorskog mandata, pa se tako može reći da je uspešno započeo misiju u Minhenu.

"Oduševljeni smo što je Tel produžio ugovor. On je važna osnova za budućnost ovog tima. Sa njim već imamo nekoliko članova buduće generacije Bajena. Stigao je kao veoma mlad, ali već je stekao određeno iskustvo na vrhunskom nivou. Ubeđen sam će oboriti mnoge rekorde ovde", kazao je po potpisu novog sporazuma Eberl.

U Matisa je veliko poverenje imao i prethodni trener Julijan Nagelsman na čiju se procenu Eberl u dobroj meri oslonio prilikom odluke da 'blindira' ovog momka novim petogodišnjim ugovorom.

"Jednoga dana Tel će biti najbolji igrač Bajerna. Ubeđen sam da će postizati redovno po 40 golova u sezoni", izjavio je jednom prilikom Nagelsman.

Kod Tela želja nijednog momenta nije bila sporna. Mesecima unazad momak vredno radi na svom imidžu, strpljivo deli autograme nakon svakog treninga, najredovniji je na druženjima sa navijačima. Po njegovom svakom potezu vidljivo je da želi specijalnu ulogu u srcu navijača i da se sprema za dug boravak u ovom klubu.

"Puno sam naučio o Bajernu i van terena i na terenu. Minhen je postao moj novi dom, navijači su mi veoma važni. Bez njihove podrške ne mogu da budem na pravom nivou. Želim da igram svim srcem i energijom za Bajern".

Bez obzira što ima samo 18 godina Matis Tel se trudi da nauči sve i o istoriji kluba, njegovom značaju u Nemačkoj i Evropi. Lako i brzo se identifikovao sa klupskim motom "Mia san Mia", pa je sve to nateralo šefove da o njemu razmišljaju kao neizostavnoj karici nove generacije, zajedno sa Džamalom Musijalom i našim Aleksandrom Pavlovićem.

Kada je Tel u pitanju u Minhenu sada mogu da odahnu, ali to je samo delić obavljenog posla. Maksa Eberla i Kristofa Frojnda one najveće stvari tek očekuju. Pre svega, odabrati trenera, a onda i rešiti vrlo nezgodnu situaciju sa Alfonsom Dejvisom koji se sve češće pojavljuje u medijima kao glavna meta Real Madrida na leto.

Navodno, Bajern ima želju da zadrži Dejvisa, čak i da mu poveća platu, ali neće pristati na ucene, kao što nije ni u slučaju Davida Alabe. Ono što po svaku cenu hoće da izbegne, to je isti epilog - da igrač ode bez obeštećenja u Real. A da se to ne bi dogodilo, prodaje je obavezna tokom predstojećeg prelaznog roka. Postoje priče kako su Bavarci odredili cenu, da bi pustili Kanađanina za 70.000.000, a onda taj novac uložili u angažovanje Tea Ernandeza iz Milana. Deluje vam nemoguće? Prema italijanskim i nemačkim kolegama, nije ni najmanje. Florijan Pletenberg je još pre nekoliko dana pisao o tome, dok se sa Čizme stiže glas da su Rosoneri spremni da puste Tea za 80.000.000?!

Bajern, dakle, ne bi morao mnogo da se isprsi u ovom slučaju...

Maks Eberl sa saradnicimaMaks Eberl sa saradnicima

Da postoji ozbiljno interesovanje Bavaraca za francuskog beka potvrdio je i ugledni Đanluka di Marcio. Štaviše, on tvrdi da u Milanelu željno iščekuju ponudu Bajerna u pomenutom regionu - oko 80.000.000. U tom slučaju, navodno, ne bi imali dilemu da li treba prodati Ernandeza.

Isti izvor čak tvrdi da Teo nije jedini igrač Milana zanimljiv Bajernu. U dogledno vreme, kada Manuel Nojer reši da je dosta, kao idealnu zamenu za njega Maks Eberl vidi i Majku Menjonu.

Doduše, na nedavno pitanje da li se na leto od Bajerna mogu očekivati bombastični transferi poput onog Harija Kejna, Eberl je ostao zakopčan.

"Radićemo u najboljem interesu kluba. Nije istina da samo igrač od 80 ili 100 miliona može da unapredi naš tim. To je moguće uraditi i sa nekim jeftinijim opcijama".

S druge strane, Uli Henes nema dilemu:

"Kada se na tržištu pojavi neko poput Kejna, nikada nećemo žaliti da platimo i 100.000.000 evra".

Podsetimo, ove reči potakle su priču oko mogućeg napadača na štopera Barselone Ronalda Arauha, koja je sada pomalo pala u drugi plan otkako je odlučeno da Tomas Tuhel naredne godine neće voditi ekipu.

Očekivano i razumljivo, Eberl i Frojnd žele prvo da se konsultuju s kandidatima za novog trenera.

A kad smo već kod trenera, situacija je sledeća:

"Pre dve ili tri nedelje Liverpul je bio ispred Bajerna u pogledu angažovanja Ćabija Alonsa, međutim otkako je odlučeno da Tuhel definitivno odlazi, nemački klub je preuzeo inicijativu i sada je u boljoj poziciji", piše Di Marcio, što potvrđuje i Florijan Pletenberg. "Svi u klubu su jednoglasni u oceni da je Španac pravi izbor. Ćabi ima dobar odnos sa Ulijem Henesom, a Uli i dalje ima ključni uticaj. Takođe, kao oko retko čega svi iz Nadzornog odbora su složni da nova era treba da započne sa Alonsom. On bi trebalo da oblikuje novi tim i igru", dodao je Pletenberg.

Zanimljivo da se nakon eliminacije Lacija pomalo promenio i ambijent u svlačionici Bajerna. Tomas Miler nasmejan je napuštao teren kada je zamenjen, kasnije se smeškao i na klupi, slao poljupce kameri.

Jozua Kimih koji igra na poziciji koju ne voli (desni bek) imao je pozitivne izjave posle meča:

"Situacija je neobična za sve nas. Za trenera pogotovo. On zaista radi izvanredan posao. Posebno je tako bilo pred Lacio. Ceo stručni štab maksimalno je motivisan. Možda bi neko na njihovom mestu mogao da kaže: "U redu, baš nas briga, sutra svakako nećemo biti tu". Ali ne, oni rade odlično".

Možda i ključna pobeda za dalji napredak u Ligi šampiona?

Možda Bajern zaliči na sebe od četvrtfinala?


tagovi

Matis TelLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara