Rašford i Ten Hag (©Reuters)
Rašford i Ten Hag (©Reuters)

Englezima ne treba mnogo da polete, Skols veruje: Junajted može do četiri trofeja! Ten Hag: Moja najveća pobeda

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.02.23. | 02:26

Blaga euforija se nastanila na Old Trafordu...

Prvi su kada treba da se kudi, ali i kada treba da se hvali. Ne treba Englezima previše da polete, da počnu sa maštarijama i odlutaju od realnosti. Daleko. Pol Skols se posle prve utakmice sa Barselonom našalio, rekao je još tada da Mančester junajted može do četiri trofeja.

Sada njegove reči ne zvuče kao ludost. Crveni đavoli su eliminisali Barselonu, jednog od glavnih protivkandidata za pehar Lige Evrope su smaknuli i potvrdili da se nalaze u strašnoj formi. Pride, Sitiju i Arsenalu su za stopama, u FA kupu su u igri, u Liga kupu kroz koji dan igraju finale sa Njukaslom. Nije nemoguće da se „proročanstvo“ Pola Skolsa obistini, ali će mnogo toga morati da se poklopi.

Izabrane vesti

Baš kao što jeste u dvomeču sa Barselonom. Kako god, Junajted je trenutno unikat u Evropi. Jedini iz „liga petice“ može sezonu da okonča sa četiri trofeja...

„I dalje je u igri. Od timova u ’ligama petice’ mi smo jedini koji možemo da osvojimo četiri trofeja. Biće teško, ali ko zna“, rekao je Pol Skols posle prolaza u narednu fazu i nastavio:

„Svaka utakmica od sada do kraja sezone biće velika. Znam da će ljudi reći da je Junajted predaleko, ali neću ih isključiti iz šampionske trke. Mnogi kažu da će Mančester Siti osvojiti titulu... Koliko Junajted zaostaje za Sitijem? Dva boda. Mislim da imaju šanse, uhvatili su zamah“.

Ubeđen je Pol Skols da samo jedna stvar može Junajted da odalji od trofeja...

„Mislim da može da im našteti broj utakmica koji im je preostao da odigraju. Imaju finale Liga kupa, pa FA kup sredinom sedmice, Liverpul posle toga. Sve teške utakmice. Ali, sa druge strane, dva puta su igrali sa Mančester Sitijem i Arsenalom. I dalje mislim da su u polupristojnoj poziciji u ligi“, zaključio je Pol Skols.

Pol Skols (©Reuters)Pol Skols (©Reuters)

Nije legendarni vezista Crvenih đavola pao u euforiju, svestan je da će njegovom klubu biti jako teško da dođe do svih trofeja za koje se nalazi u igri, ali posle sjajnih izdanja ne želi da odagna crne misli. I želi da Junajted ponovo dotakne zvezdane visine. Što pre.

Pols Skols je dočekao da opet pohvalno može da govori o Junajtedu, a Erik ten Hag je trijumf nad Barselonom proglasio njegovim najvećim otkako je seo na klupu Mančestera.

„Imali smo velike pobede – Liverpul i Arsenal kod kuće. Ali, mislim da je Barselona moja najveća pobeda. Ona je lider u La Ligi, ima osam bodova prednosti u odnosu na Real madrid. Svi smo videli Real Madrid ove nedelje“, blistao je od sreće Erik ten Hag posle pobede na Old Trafordu.

Iskoristio je priliku da nahvali često kritikovanog Antonija, strelca gola vrednom prolaska.

„Antoni i Garnačo se ne plaše nikoga. Antoni je hrabar i neustrašiv. Mislim da nam je u drugom poluvremenu doneo tačno ono što nam je bilo potrebno – trčanje, dribling, gol. Hrabar je i mislim da mnogo doprinosi ovom timu“, prokomentarisao je partiju Brazilca i dotakao se njegovog sunarodnika Freda:

„Imao je veoma važnu ulogu. Još prošle nedelje u Barseloni, sada takođe. Prvo je morao da zaustavi Frenkija de Jonga. Bio je veličanstve, imao je sjajnu asistenciju za Rašforda, a sada i gol“.



tagovi

Erik ten HagPol SkolsMančester JunajtedLiga Evrope

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara