(©MN Press)
(©MN Press)

Euforija u Kruševcu pred srpski El Klasiko: Vreme je za pun stadion!

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.24. | 15:15

Čarapani u nikad boljem raspoloženju dočekuju najljućeg rivala, niški Radnički, u 26. kolu Mozzart Bet Superlige (nedelja, 20.00, TV Arena sport 5)

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Malo ko je mogao da pretpostavi da će poziv navijačima Napretka za novi komšijski okršaj protiv Radničkog iz Niša biti idealan. Čarapani su slavili u Beogradu protiv Partizana (1:0) i golom Andrije Majdevca došli na svega tri boda od mesta koje vodi u plej-of Mozzart Bet Superlige. Pritom, to je bio treći trijumf Napretka ovog proleća, koji je u šest kola polusezone zabeležio svega jedan poraz. 

Izabrane vesti

"Posle pobede protiv Crvene zvezde ili Partizana uvek je teško motivisati ekipu, međutim, mi ne igramo bilo koji meč u nedelju. Derbi južne Srbije uvek nosi posebnu draž, pa sam siguran da ćemo biti maksimalno motivisani. Dolazi nam ekipa koja ima mnogo bolji sastav nego što tabela pokazuje, a odmarali su igrače pred susret protiv nas. Nama preostaje da osvežimo redove u ova dva dana pred derbi. Mislim da smo dobro prezentovali naš fudbal u Beogradu i nije lako to ponavljati", izjavio je trener Kruševljana Vladimir Gaćinović.

Iskusni strateg zahvalio se navijačima Napretka na dočeku po povratku iz Beograda i istakao želju da se pozitivna atmosfera prenese i na posetu u nedelju uveče.

"Bli smo oduševljeni i ganuti, tako da se nadam najvećoj poseti u nedelju. Ako stadion Mladost nekada treba da bude popunjen, to je sada. Moraćemo da im uzvratimo na pravi način i mislim da smo sposobni za to, jer po ko zna koji put ponavljam da verujem u ove momke. Fenomenalni su. Brine me samo povreda Majdevca, ali se nadam da će biti spreman za meč".

Upitan da li će euforija poremetiti stabilnost tima, Gaćinović je dao negativan odgovor i objasnio zašto tako razmišlja.

"Poslednja dva dana se piše samo o nama i nije nimalo lako u takvoj situaciji. Međutim, ja ovaj meč vezujem za igrače koje treniram, znam im mentalitet i karakter, i ubeđen sam da to neće ostaviti trag. Jako je dobro što ne igramo meč protiv Surdulice, na primer, nego veliki derbi protiv Radničkog. Taj rivalitet biće pravo nadahnuće, posebno za Saleta (prim. Sašu Marjanovića), koji je odrastao u Nišu, a u Napretku proveo veliki deo karijere", zaključuje Gaćinović.

I iskusni vezista Saša Marković je izneo svoja očekivanja pred utakmicu sa Nišlijama.

"Ide nam još jedna od teških utakmica u nizu, odmah posle pobede protiv Partizana, ali smo navikli na to i, s obzirom kako izgledamo na terenu, jedva čekamo da počne novi meč. Radnički je dobra ekipa, ali smo pokazali da znamo da izvučemo maksimum, pa uz dobru podršku sa tribina možemo da nastavimo seriju. I ciljevi nam se menjaju iz nedelje u nedelju sa dobrim rezultatima, sada gledamo ka plej-ofu, pa je jako važno da je trijumf iz Beograda arhiviran, iako će ostati upisan u istoriju kluba", rekao je Marjanović.

Kao što je trener pomenuo, nastup prvog strelca Napretka ovog proleća, Andrije Majdevca, u 73. srpskom El klasiku je pod upitnikom, dok će se van protokola definitivno naći Damir Sadiković. On je polako počeo sa treninzima posle povrede, kao i Nemanja Đeković i Luka Laban, koji su već duže odsutni sa terena.



tagovi

Napredak KruševacVladimir GaćinovićMozzart Bet SuperligaRadnički NišSaša Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara