Gudison park (©Reuters)
Gudison park (©Reuters)

Everton dobio pomilovanje, vraćena mu četiri boda

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.02.24. | 14:26

I odmah tabela Premijer lige izgleda drugačije

Posle dužeg vremena najzad jedna dobra vest stigla je na „Gudison park“: Everton je danas dobio pomilovanje!

Nezavisna komisija kojoj su se „Karamele“ žalile na kaznu oduzimanja deset bodova danas je odlučila da pomiluje Everton i da mu vrati četiri boda.

Izabrane vesti

Ova odluka automatski je promenila izgled tabele Premijer lige: Everton sada ima 25 umesto 21 boda i skočio je na 15. mesto tabele, ispred Notingem Foresta i Brentforda. Dobio je tim sa „Gudisona“ vetar u leđa u borbi za opstanak u ligi, ali...

Moglo bi lako da se desi da je ovo samo privremeni spas, jer je ovo sankcija za kršenje pravila fer-pleja iz sezone 2021/22. „Karamele“ su priznale da su napravile te takmičarske godine veći minus od dozvoljenog, samo su se žalile da je sankcija koja im je odrezana, a to je oduzimanje deset bodova, previsoka. Međutim, vrlo brzo će Everton čuti kakva ga čeka kazna za isti prekršaj samo za sezonu kasnije – 2022/23!

I lako bi moglo da se desi da novo oduzimanje bodova potpuno potopi snove tamnoplavih o opstanku. Jedina u neku ruku pozitivna okolnost je što će istovremeno, zbog istog prekršaja, kaznu dobiti i Notingem Forest, koji je Evertonov direktni rival u borbi za opstanak.

Konačna odluka mora da bude doneta do 8. aprila.


tagovi

EvertonGudison ParkPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara