Dominik Kalvert Luin proslavlja pogodak (Reuters)
Dominik Kalvert Luin proslavlja pogodak (Reuters)

Evertonove zveri proždirale Vest Hem, Kalvert-Luin pogodio za beg od zone ispadanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 16:16

Engelski golgeter autor jedinog gola u 51. minutu, Pikford u finišu zaustavio makazice Benrame i sprečio izjednačenje

Sada već može da se priča o krizi Vest Hema. Posle sedam kola Premijer lige, Čekićari su imali vrlo pristojinih 13 bodova, a u poslednje tri utakmice osvojili su samo jedan i debakla od Aston Vile, poklekli i protiv Evetona u 10. kolu engleske elite. Veliku pobedu Karamelama, čak treću u poslednjih pet utakmica, pobedu za beg od zone ispadanja, doneo je Dominik Kalvert Luin u uvodnim minutima drugog poluvremena - 0:1.

Poslednjih nedelja sve češće gledamo onu verziju Kalverta Luina iz takmičarskih 2019/20, odnosno 2020/21, kada je momak iz Šefilda silnim golovima u Premijer ligi zavredio poziv Gereta Sautgejta i status reprezntativca Engleske. U poslednje dve sezone, karijeru engleskog golgetera oskrnavile su česte povrede, ali snalažljivšću iz 51. minuta, okretom na malom prostoru i sjajno odmerenim udarcem pokazao je da bi ove sezone moga kao nekada, do dvocifrenog broja premijerligaških golova.ž

Izabrane vesti

Fudbalski sladokusci se nisu nagledali atraktivnog fudbala, niti Bog zna kakvih šansi u prvom delu igre, ali su svedočili ozbiljnim nasrtajima Evertonovih zveri na protivnike na sredini terena. Mojesovi momci jesu imali posed, ali su ih Amadu Onana i Džejms Garner konstantno kvarili akcije domaćina - Garner je imao tri presečenje lopte, Onana bio kralj duela, kako u vazduhu, tako i na zemlji, upisavši i nekoliko uspešnih startova. Tako je Vest Hem sa 60 posto poseda u prvom delu, uspeo da uputi tek dva udaraca ka golu, jedan u okvir, da bi po startu drugog video Kalvert Luionov golgeterski njuh.

Vrebao je nakon toga Everton i drugi pogodak, nije ga pronašao, a kako su minuti odmicali, posvetila se ekipa Šona Dajša čuvanjem stečenog kapitala. Pretio je Džejms Vord Prauz iz slobodnjaka sredinom poluvremena, petnaestak minuta pre kraja Pikford skinuo zicer Paketi, iako je vrlo brzo podignuta ofsajd zastavica, da bi reprezentativac Engleske u 90. minutu zaustavio i makazice Saida Benrame sprečivši izjednačenje.

Everton je konačno ušao u društvo klubova sa dvocifrenim brojem bodova (10), ostavivši iza sebe Notingem Forest (10), Bornmut (6), Luton (5), Barnli (4) i Šefild koji je od starta sezone osvojio samo jedan bod.

PREMIJER LIGA – 10. KOLO

Petak

Kristal Palas - Totenhem 1:2 (0:0)

/Aju 90+4 - Vord 53ag, Son 66/

Subota

Čelsi - Brentford 0:2 (0:0)

/Pinok 58, Embuemo 90+6/

Arsenal - Šefild Junajted 5:0 (1:0)

/Enketija 28, 51, 58, Vijeira 88pen, Tomijasu 90+6/

Bornmut - Barnli 2:1 (1:1)

/Semenjo 22, Biling 76 - Tejlor 11/

Vulverhempton - Njukasl 2:2 (1:2)

/Lemina 36, Hvan 71 - Vilson 22, 45+4/

Nedelja

Vest Hem - Everton 0:1 (0:0)

/Kalvert-Luin 51/

Aston Vila - Luton (u toku)

Brajton - Fulam (u toku)

Liverpul - Notingem Forest (u toku)

16.30: (5,30) Mančester Junajted (3,60) Mančester Siti (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vest HemEvertonDominik Kalvert Luin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara