Fabinjo i Henderson (©Reuters)
Fabinjo i Henderson (©Reuters)

Fabinjo krenuo Hendersonovim stopama: Liverpul dobio finansijsku injekciju za završetak rekonstrukcije veznog reda

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 22:14

Brazilac karijeru nastavlja u Al Itihadu, Redsima nešto više od 45.000.000 evra

U četvrtak je saudijsku epizodu zvanično otvorio Džordan Henderson, a samo dan kasnije je koracima svog doskorašnjeg kapitena krenuo i Fabinjo. Brazilski vezista karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji pošto su se Liverpul i Al Itihad dogovorili oko transfera 29-godišnjeg fudbalera.

Neko vreme su dva kluba bila u pregovorima da bi krajem prošle nedelje došlo do zastoja zbog uslova i dinamike isplate obeštećenja. Ipak, prethodnih dana ponovo su čelnici Al Itihada i Liverpula seli za sto i ovog petka dogovorili transfer vredan nešto više od 45.000.000 evra. Brazilac je još ranije dogovorio detalje trogodišnjeg ugovora sa šampionom Saudijske Arabije.

Izabrane vesti

Prodaja Fabinja doneće Liverpulu finansijsku injekciju potrebnu za završne radove na rekonstrukciji veznog reda. Liverpul je već doveo dvojicu fudbalera na sredini terena, Dominika Soboslaja i Aleksisa Makalistera, a novac od brazilskog veziste preusmeriće na angažovanje Romea Lavije koji bi trebalo da kompletira trio u veznom redu, prošle sezone označenom kao najslabija karika.

Redsi već nekoliko dana rade na dovođenju veziste Sautemptona, juče su poslali i drugu ponudu za Belgijanca vrednu 53.000.000 evra sa uključenim bonusima, ali se čini da će morati da zavuče ruku još malo dublje u džep. S tim da bi morao da požuri, jer iako se Arsenal ohladio od 19-godišnjeg momka, Čelsi ga i dalje drži na oku za slučaj da ne dovede Mojzesa Kaiseda.

Fabinjo će se u Al Itihadu pridružiti Karimu Benzemi, Engolou Kanteu i Žoti koji su ovog leta takođe pojačali tamošnjeg šampiona. Brazilac je u Liverpul stigao iz Monaka pre pet godina za 45.000.000 evra i za klub sa Enfilda odigrao 219 utakmica.


tagovi

Al ItihadFabinjoLiverpulLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara