Alireza Jahabaš (AFP)
Alireza Jahabaš (AFP)

Fajenord putuje u Izrael bez iranskog napadača

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.09.21. | 12:49

Alireza je svojevremeno kao član AZ Alkmara preskočio putovanje i u Tel Aviv

Fajenord će 14. septembra na premijeri UEFA Lige konferencija biti gost Makabija iz Haife, ali prema svemu sudeći bez velikog letošnjeg pojačanja Alireze Jahabaša. Iskusni napadač na sreću nije povređen, međum na nesreću umešala se politika.

S obizrom na to da je Iranac i da Iran nema diplomatske odnose za Izraelom, Alireza još nije doneo konačnu odluku o tome da li će putovati u Haifu, ali holandski mediji smatraju da će odgovor biti negativan, jer je pre pet godina, tada kao član AZ Alkmara, pod pritiskom iranskih vlasti, preskočio meč sa Makabijem u Tel Avivu.

Izabrane vesti

"Sve će biti jasno ovog vikenda. Kada se Alireza vrati iz rereprezentacije znaćemo bolje šta namerava da uradi", rekao je portparol Fajenorda.

Nekadašnji trener AZ Alkmara, Jon Van den Brom, prisetio se dešavanja u vreme kada je Jahabaš početkom novembra 2016. odbio da putuje sa ekipom u Tel Aviv.

"Za mene kao trenera to je bila čudna i nova situacija. Nisam shvatio u čemu je problem, ali polako, kada sam stekao potpunu sliku, bilo je jasno da moramo da donesemo razumnu odluku i dozvolimo mu da ne leti sa timom u Izrael. Njegova porodica, pa i sport je postao drugorazredan. Bilo je mnogo toga u igri, i shvatili smo da je za njega nemoguće da igra u Izraelu", rekao je Van dem Brom.


tagovi

FajenordAlireza JahanbašMakabi Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara