Foto: Reuters
Foto: Reuters

Februarski sjaj dece Partizana: Mitrovićev pohod ka istoriji i debiji iz snova Vlahovića, Jovanovića i Šaponjića

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 10:25

Kvartet u sedam februarskih duela upisao isto toliko pobeda uz sedam pogodaka i dve asistencije

Prvi dani februara doneli su golgeterski procvat srpskih napadača, te se širom Evrope govori o fenomenalnim igrama naših "devetki". Dušan Vlahović u samo dve utakmice u Juventusovom dresu zasenio je sve na Apeninima, ali i ostatku Starog kontinenta, dok je istovremeno Aleksandar Mitrović nastavio da ispisuje istoriju Čempionšipa te se o centarforu Fulama govori širom Ostrva, istovremeno uz prve napadače reprezentacije Srbije, zapažen učinak i to u debitantskim utakmicama u novoj sredini ostvarila su još dva napadača - Đorđe Jovanović i Ivan Šaponjić, a zajedničko za sva četiri golgetera je da su fudbalski put počeli iz Partizanove škole.

Produki nadaleko poznate crno-bele fabrike talenata stacionirane u Mostarskoj ulici u Zemunu na fenomenalan način otvorili su februar te se na četiri strane Evrope istovremeno u superlativima priča o njihovom učinku.

Izabrane vesti

Definitivno najviše pažnje u pomenutom kvartetu privukao je Dušan Vlahović u čije je sjajne igre uvertiru predstavljao rekordni transfer kada su u pitanju srpski fudbaleri. Mladi napadač izazvao je pravu buru na zimskoj pijaci, a javnosti nije dozvolio da se stiša ni nakon što je prelazni rok okončan pošto je golom na debiju ostao u zenitu interesovanja. Pogodak za pobedu (1:0) protiv Verone, podigao je euforiju, a na gol vredan tri boda nadovezalo se izdanje u Kupu Italije protiv Sasuola. Udarac Vlahovića u završnici četvrtfinalnog duela Tresoldi je zakačio i prosledio u sopstvenu mrežu, te je zimsko pojačanje Juventusa i na drugoj utakmici u novoj sredini izraslo u junaka.

Uz napadača Stare dame već mesecima unazad u centru pažnje fudbalske javnosti je i Aleksandar Mitrović. Centarfor Fulama sa 31 golom u dosadašnjem delu sezone vuče svoj tim ka povratku u Premijer ligu i istovremeno ispisuje istoriju Čempionšipa. Poslednje žrtve napadača Orlova bili su Milvol (3:0) protiv kojeg je dva puta pogađao mrežu i Hal čijeg je golmana juče matirao jednom, što je bilo dovoljno za minimalni trijumf. Zahvaljujući Mitroviću tim sa Krejven Kotidža na vrhu je tabele Čempionšipa, uz šest bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca i sigurno hita ka povratku u elitu.

I dok se Mitrović nezadrživo kreće stazom koju je već dobro utabao, nova poglavlja u karijerama i to na idealan način otvorila su dva ambasadora Partizanove škole Đorđe Jovanović i Ivan Šaponjić. Doskorašnja devetka Čukaričkog zabilstala je na prvom zvaničnom izazovu u dresu Makabija iz Tel Aviva i golom samo sedam minuta nakon ulaska u igru donela trijumf (1:0) protiv Kirjat Šmone. Fenomenalna premijera pred izaelskom publikom ptvrdila je ispravnost Jovanovićeve odluke da se drugi put okupša u pečalbi, a da ga u timu Mladena Krstajića očekuje glavna uloga potvrdio je golom i na drugom susretu i to ni manje ni više za pobedu u velikom derbiju Tel Aviva nad Hapoelom (3:2).

Zablistavši dva puta u ulozi džokera napadač rošen 1999. godine je fenomenalno otvorio novo poglavlje u karijeri, a isto se može reći i za Ivana Šaponjića koji je takođe imao zapažen debi. Centarfor koji je godinama bio u zapećku u Atletiko Madridu, odmah po dolasku u Slovačku nagovestio je buđenje i golom i asistencijom ukrasio ubedljivu pobedu Slovana iz Bratislave nad Senicom (5:0). Srpski napadač šansu je dobio pri rezultatu 3:0, a posle samo sedam minuta na teranu postigao je prvenac. Odličan debi upotpunio je proigravanjem za Ibrahima Rabiua u 90. minutu koje je Nigerijac pretočio u končnih 5:0.

Fenomenalan početak februara doneo je tako kvartetu napadača sedam pogodaka i dve asistencije u sedam utakmica uz isto toliko pobeda, te bi nastavak sezone mogao da donese još pregršt uživanja publici u Italiji, Engleskoj, Izraelu Slovačkoj, ali i Srbiji, a takav rasplet mogao bi da stavi na slatke muke i selektora Dragana Stojkovića pred Svetsko prvenstvo u Kataru.



tagovi

Đorđe JovanovićDušan VlahovićAleksandar MitrovićIvan ŠaponjićSlovan BratislavaJuventusFulamMakabi Tel AvivFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara