Detalj sa meča u Talinu (© FK Partizan)
Detalj sa meča u Talinu (© FK Partizan)

Flora protiv Partizana obezbedila skoro polovinu godišnjeg budžeta, o golu se priča kao o Van Persijevom

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 15:17

I Estonci imaju šansu da prođu

Kakav krah, kakav udarac u bradu. Pao je Partizan na patos, stropoštao se tamo gde je malo ko očekivao. A morao je makar bod da osvoji i potvrdi plasman u narednu fazu Lige konferencije.

Sramotnim izdanjem u Talinu omogućio je ljubiteljima sporta u Estoniji da naširoko raspredaju o jednoj od najvećih pobeda u istoriji tamošnjeg  fudbala, a čelnicima Flore da zadovoljno trljaju ruke usled velikog novčanog priliva. Kako UEFA nagrađuje svaku pobedu u Ligi konferencije po 500.000 evra, tako su novinari zaključili da je ekipa Jirgena Hana osigurala skoro polovinu godišnjeg budžeta. Za ovu godinu planirano je da potroši 1.350.000 evra, u prošlo je iznosio 1.200.000, tako da pobeda nad crno-belima znači da će dobro popuniti kasu.

Izabrane vesti

Sveukupno, zarada Estonaca u evropskoj sezoni zasad je 3.772.000 evra. Mada, sportski uspeh im je bitniji od finansijskog.

Ova pobeda daleko je važnija za estonski fudbal, nego za naš klub. Koliko god nam značila, ne možemo do kraja da uživamo u njoj, jer je ostalo još 90 minuta i idemo u Belgiju da vidimo možemo li da pobedimo Gent. Rano je za ocenu kompletne sezone, jer nas tek čekaju najvažniji mečevi“, osvrnuo se Markus Pom na činjenicu da se Flora sa Levadijom u neizvesnoj završnici bori za naslov prvaka.

Njegov pas ka Martinu Mileru, nabačena lopta sa pola terena, podsetila je javnost u Estoniji na čaroban trenutak sa Mundijala u Brazilu 2014. kad je Dejli Blind asistirao Robinu van Persiju. Naravno, pogodak Holanđanina je bio spektakularniji, ali u trenucima euforije niko ne može da zabrani Flori da vuče paralele.

Povukao sam se u nisku zonu i tražio loptu. Za gol najviše možemo da zahvalimo treneru, sa klupe me je dozivao u vikao: „Dijagonalaaa“. Video sam Milera da utrčava u kazneni prostor, odlučio sam da poslušam savet trenera, a moram da pohvalim našeg ofanzivca za reakciju“, dodao je Pom.

Da bi se domogla šesnaestine finala Lige konferencije, Flora mora da pobedi Gent, Anortozis savlada Partizan u Humskoj, a da gol-razlika Estonaca bude bolja od Kiprana.

Verujemo u još jedan podvig. Srećni smo zbog pobede nad Partizanom. Što se mog gola tiče, dobio sam sjajnu loptu, video poziciju golmana i iz nimalo lake pozicije ga savladao“, opisao je junak Flore, Martin Miler.

 


tagovi

Liga konferencijeFloraFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara