Francuska jaka kao crna zemlja
Francuska jaka kao crna zemlja

Francuska na Nemce bez Kantea, Dijabija, pa i Pola Pogbe: Kada bude onaj pravi...

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 15:05

Vratio se Lukas Ernandez

Fond igrača dubok kao more, ali ovog puta nije bilo većih iznenađenja na spisku francuskog selektora Didijea Dešana. U tim Trikolora vratio se Lukas Ernandez, koji je zbog teške povrede ligamenta kolena zadobijene na Mundijalu propustio veći deo prošle sezone, dok je Dešan procenio da je za Pola Pogbu – još rano.

Izabrane vesti

Sreća je što je igrao i ovih 20 minuta (protiv Bolonje, prim.aut), ali tek je ona početku dugog puta. Mora da bude strpljiv, ali verujem u njega i njegovu sposobnost da se vrati svom najboljem fudbalu. Ima on glavu i iskustva za to, ali neće to moći da uradi tako što će da pucne prstima. Kada bude na svom nvou, biće važan kandidat za reprezentaciju“, rekao je Dešan uoči prijateljskih utakmica sa Republikom Irskom i Nemačkom.

Kad je Kante u pitanju, čini se da njegovo vreme prolazi što je i on sam priznao pristankom da pređe u saudijski Al Itihad. Na stranu silne povrede iz prošle sezone...

Vezao je nekoliko utakmica, nije igrao baš sve, u prvenstvu koje je na dobrom nivou, čak iako su temperature visoke što nije idealno. Izlazi tek iz prazne sezone, procenio sam da mora da odigra više utakmcia, a i ovi igrači koji su bili tu tokom njegovog odsustva su se dobro pokazali. I dalje je kandidati, ali ovog puta sam bira mlađe momke“.

Za kraj i o Dijabiju, koji je posle 55.000.000 evra vrednog transfera u Aston Vilu zablistao na startu premijerligaške avanture. Pa ipak, nema ga u timu?

Pogađa i pogađa... Zaslužio je da bude ovde, ali tražili smo balans između napada i veze“, pravdao se Dešan, mada je jasno da na Dijabija već ozbiljnije računa.

TIM FRANCUSKE

Golmani: Alfons Areola (Vest Hem), Majk Menjan (Milan), Bris Samba (Lans)

Odbrana: Aksel Disasi (Čelsi), Lukas Ernandez (PSŽ), Teo Ernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpul), Žil Kunde (Barselona), Benžamen Pavar (Inter), Vilijam Saliba (Arsenal), Dajo Upamekano (Bajern)

Vezni red: Eduardo Kamavinga (Real Madrid), Jusuf Fofana (Monako), Adrijen Rabio (Juventus), Orelijen Čuameni (Real Madrid)

Napad: Kingsli Koman (Bajern), Usman Dembele (PSŽ), Olivije Žiru (Milan), Randal Kolo Muani (Ajntraht Frankfurt), Kilijan Mbape (PSŽ), Markus Tiram (Inter)



tagovi

Fudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara