Stadion Kolubare (©Starsport)
Stadion Kolubare (©Starsport)

FSS: Kolubara tokom noći dodavala stolice na stadionu

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.07.23. | 12:46

Nastavlja se saga…

Rukavice su skinute, Fudbalski savez Srbije i Kolubara u otvorenom ratu. Nakon što su Lazarevčani pred Sudom za arbitražu u sportu (CAS) zatražili da se po hitnom postupku raspravlja o odluci FSS da joj se oduzme licenca i samim tim izbaci iz Mozzart Bet Superlige – a to bi moglo da uzrokuje novo odlaganje prvenstvene sezone – FSS je Sportklubu dostavio snimke na kome se, kako tvrde, vidi da Kolubara pod okriljem noći postavlja dodatne stolice na stadionu.

Razlog je verovatno taj što je Komisija za licenciranje klubova FSS oduzela licencu Kolubari po dva osnova, a jedan je taj što po pravilima stadioni u elitnom rangu takmičenja moraju da imaju minimalno 2.000 sedišta. Kolubara ih je imala 1.910, odnosno 90 manje od propisanog.

Izabrane vesti

Drugi osnov je status generalnog sekretara Marte Ristivojević, koja je prijavljena kao stalno zaposlena u klubu, iako je ona 30. maja raskinula radni odnos sa Kolubara i sada radi u lokalnom vrtiću. FSS dakle tvrdi da je Kolubara falsifikovala dokumente

Ko je u pravu? Odlučiće CAS, a obe strane imaju rok da danas do 16 sati sudu u Lozani dostave svu relevantnu dokumentaciju. U četvrtak, CAS će doneti konačnu odluku. Na Terazijama se nadaju da će odbiti zahtev Lazarevčana.



tagovi

FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara