(©Starsport)
(©Starsport)

FSS prelomio da ostane 16 klubova, sad Radnik u problemu

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 15:56

Ako Kolubara dobije slučaj pred CAS-om, a sve miriše na takav ishod

Petak je označen kao „Dan D“. Najkasnije tog dana očekuje se konačna presuda iz Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani oko „slučaja Kolubara“.

Sve više se, ipak, govori kroz fudbalske kuloare da će Lazarevčani dobiti spor i da će za „zelenim stolom“ izboriti opstanak u Mozzart Bet Superligi Srbije za narednu sezonu. A, u Fudbalskom savezu su danima glavoboljali šta da rade u toj situaciji: da li elitna divizija da ostane sa 16 klubova ili da se širi na 17 ili čak 18.

Izabrane vesti

Poslednje informacije govore da je vrh FSS-a odlučio da Mozzart Bet Superlige i za narednu sezonu broji 16 učesnika, kao do sada. Konačna odluka na tu temu trebalo bi da bude doneta u petak popodne, za kada je zakazana sednica Izvršnog odbora, na kojoj će sistem takmičenja biti prva tačka dnevnog reda. Naravno, pod uslovom da iz CAS-a do tada stigne „pismo“. No, daleko je petak, a u srpskom fudbalu često znaju iznenada da počnu da duvaju razni vetrovi kad im vreme nije...

Varijanta da Kolubara dobije spor i ostane u ligi, a da FSS ostane pri stavu da se šampionat ne proširuje dovešće Radnik u problem. Ukoliko se Lazarevčanima vrate bodovi, oni će na konačnoj tabeli Mozzart Bet Superlige isplivati u mirne vode, a Surduličani će se spustiti ispod crte. I status će im biti ugrožen, iako su uredno slavili u baražu za opstanak protiv Grafičara.

Kako god, dakle, da se stvar obrne, neko će završiti „grbav“. Dobrog rešenja nema, pitanje je samo koje je najmanje loše.  


tagovi

Kolubara LazarevacRadnik SurdulicaMozzart Bet SuperligaFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara