Tadić (Reuters)
Tadić (Reuters)

Fudbalski šmeker Dušan Tadić: Elegancija mu je drugo ime, još jednom je Feneru namestio pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 19:59

Batšuaiji počeo meč umesto Džeka i pogodio, gosti na poslednjih sedam gostovanja ljutom rivalu zaradili sedam crvenih kartona, povreda Krunića

Prava je referenca Edin Džeko u napadu Fenerbahčea, dao je 20 golova, uglavnom počinje utakmice, zbog čega se smatralo velikim iznenađenjem što ga nema među starterima derbija sa Bešiktašem. Ispostavilo se da trener Ismail Kartal najbolji poznaje ekipu, svestan je ko kako diše i šta je sposoban da pruži, poslao na teren Mišija Batšuaija, a Belgijanac usmerio ekipu ka trijumfu u jednom od istanbulskih derbija – 2:1.

Kakav je potez napravio Kartal postaje jasnije ako se zna da je Batšuaji ove subote tek drugi put od dolaska u turski fudbal počeo meč tamošnjeg šampionata. Prethodno se to desilo tokom decembarskog gostovanja Kajzeriju, kad je autorizovao het-trik, u međuvremenu nastavio da gleda u leđa Džeku i da menja reprezentativca Bosne i Hercegovine, međutim, kad je ponovo dobio šansu – zgrabio ju je.

Izabrane vesti

Ruku na srce, i zbog uticaja Dušana Tadića. Kapitenu Srbije izgleda nije važno s kim sarađuje u ofanzivi, da li je u pitanju Džeko ili Batšuaji, svakom je spreman da namesti zicer. Ovoga puta, na isteku pola sata grudima je šmekerski spustio loptu pred nekadašnjeg špica Čelsija i Borusije iz Dortmunda, a ovaj se postarao da Fener realtivno brzo prevaziđe kiks iz prošlog kola tamošnje Superlige kad je odigrao samo 2:2 sa Sivasom.

Tadiću je to bila 14. asistencija u sezoni, računajući sva takmičenja, 12. u prvenstvu i možda (još) nije na učinku kakav je imao u Ajaksu – svaku od pet sezona u Amsterdamu okončao sa bar 20 dodavanja za pogotke – ali i te kako ima vremena da uradi ono što je činio među Kopljanicima.

Posao Fenerbahčeu je olakšao – Bešiktaš. Tačnije, njegov vezista Al Musrati. Libijac angažovan iz Brage je pet minuta ranije isključen (posle intervencije iz VAR sobe) i tako domaćinu omogućio da opet iskoristi prednost. Opet, zato što je u poslednjih sedam derbija na stadionu „Šukru Saradžoglu“ Bešiktaš zaradio čak sedam crvenih kartona!

Način na koji je publika ispratila Batšuaija sa terena u 74. minutu svedoči koliko je bio uticajan, jer je malo ranije odradio veliki posao u akciji pre drugog gola domaćina. Tad je elegantno sačuvao loptu i omogućio Sebastijanu Šimanskom da lansira u šansu Irfana Kavečija, a ovaj pogodio za 2:0, da bi gosti u završnici samo prepolovili zaostatak preko rezerviste Dženka Tosuna.

Između dva gola, Fenerbahče je osim Dušana Tadića i Mišija Batšuaija imao još jednog momka koji zaslužuje pažnju. U pitanju je Dominik Livaković, koga nisu uzdrmale greške iz prošlog kola, jer je odbranio udarac glavom Džeksona Muleke.

Kad smo već kod fudbalera na „ić“ bitno je istaći da je Rade Krunić na nosilima iznet sa terena, usled povrede, već u 19. minutu.

TURSKA 1 – 34. KOLO

Petak

Adana Demir - Galatasaraj 0:3 (0:0)

/Ziješ 53, Demirbaj 64, Ikardi 90+1/

Subota

Kasimpaša – Samsun 1:0 (1:0)

/Kara 3/

Sivas – Konja 1:0 (0:0)

/Manaj 86/

Hataj – Bašakšehir 1:2 (0:1)

/Dadašov 73 – Pjontek 5, Kemen 69/

Fenerbahče – Bešiktaš 2:1 (1:0)

/Batšuaji 30, Kaveči 69 - Tosun 82/

Nedelja

15.00: (1,35) Alanja (5,30) Istanbul (8,00)

15.00: (2,15) Pendik (3,45) Kajseri (3,35)

18.00: (2,15) Rize (3,45) Ankaragudžu (3,35)

18.00: (1,50) Trabzon (4,30) Gazijantep (6,50)

Ponedeljak

19.00: (2,20) Karagumruk (3,40) Antalija (3,30)

***kvote su podložne promenama




tagovi

FenerbahčeTurskaTurska 1BešiktašDušan TadićMiši Batšuaji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara