©Reuters
©Reuters

Fulam deceniju i po čekao pobedu, pa očerupao Pevce: Lukić prvencem slomio Totenhem

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 20:33

Domaćin rutinski slavio nad gradskim rivalom (3:0)

Čekao je Fulam prvenstvenu pobedu protiv Totenhema na Krejven Kotidžu duže od 15 godina, premotavao pred svako gostovanje Pevaca film na susret iz jeseni 2008. godine, a kada je najzad došao trenutak da naplati ceh učinio je to bez milosti. Iako će Totenhem pamtiti i bolnije poraze iz aktuelne sezone, nemoć koju su prikazali večeras razlog je zbog kojeg će Pevci večeras sa megdana gradskom rivalu otići srećni što nisu i ubeljivije potučeni (0:3).

Posle ubedljive pobede nad Aston Vilom, direktnim konkurentom za mesto kojevodi u Ligu šampiona, izabranici Angea postekoglua su sa najvišim ambicijama došli u komšiluk, međutim na terenu na kojem su navikli da odnose bodove doživeli su bolno otrežnjenje u režiji dvostrukog strelca Rodriga Muniza i srpskog reprezentativca Saše Lukića koji je prvencem između Brazilčevih pogodaka praktično slomio otpor gostiju.

Izabrane vesti

Uspevao je Fulam tokom prethodnih godina da protiv Totenhema naplati domaći teren u kup utakmicama, između ostalog i početkom sezone na početku Liga kupa, ali je na prvenstveno slavlje u svojoj kući čekao deceniju i po, odnosno od sezone 2008/09 i slavlja protiv tadašnjeg konkurenta za Evropu. Uspeo je tada domaćin da slavi 2:1 i da upravo zahvaljujući tom trijumfu na kraju završi trku dva boda ispred gradskog rivala čime je obezbedio pretposlednji izlazak na međunarodnu scenu do danas.

Za razliku od susreta odigranog pre 15 godina, današnja pozicija londonskih klubova je značajno drugačija, te je ekipa Marka Silve iz bezbednog srca tabele dočekao pretendenta na evropske vize. Ušuškani daleko od zone ispadanja, ali i gornjeg doma, fudbaleri Fulama su pružili odlično izdanje i rutinski stigli do celog plena.

Mrežu Totenhma načeo je Muniz u 42. minutu kada je iskoristio centaršut Robinsona sa desnog krila, a kako je zatvorio prvi deo susreta, domaćin je ušao u nastavak pa je Lukić u četvrtom minutu nastavka udvostručio prednost.

Uskoro opširnije...

PREMIJER LIGA – 29. KOLO

Subota

Barnli - Brentford 2:1 (1:0)

/Brun Larsen 10, Datro Fofana 62 - Ajer 33/

Luton - Notingem Forest 1:1 (0:1)

/Beri 90 - Vud 34/

Fulam - Totenhem 3:0 (1:0)

/Rodrigo Muniz 42, 61, Lukić 49/

Nedelja

15.00: (2,70) Vest Hem (3,40) Aston Vila (2,60)

***kvote su podložne promenama

ODLOŽENO

Arsenal – Čelsi

Kristal Palas – Njukasl

Mančester Junajted – Šefild Junated

Vulverhempton – Bornmut

Everton – Liverpul

Brajton – Mančester Siti



tagovi

FulamSaša LukićTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara