Gabrijel Žezus i Serhio Aguero ©Reuters
Gabrijel Žezus i Serhio Aguero ©Reuters

Gabrijel Žesus: Aguero najbolji u istoriji kluba

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.03.21. | 18:19

"Kada igramo zajedno i ja postignem gol, on da dva, ja postignem dva, on tri", izjavio je Brazilac

Serhio Kun Aguero napušta Mančester Siti po završetku tekuće sezone. Kraj jedne ere, navršiće deceniju u klubu, tokom koje je postao najbolji strelac u istoriji Građana i osvojio pregršt trofeja. Ulogu prvog napadača je praktično već u tekućoj sezoni prepustio Gabrijelu Žezusu, koji će po odlasku sjajnog Argentinca poneti veliki teret. Izjavio je Brazilac da je njegov partner iz napada najbolji igrač kluba svih vremena, kao i da je mnogo naučio tokom godina koje su proveli zajedno.

Oduševio je Žezus po dolasku na Etihad iz Palmeirasa, postigao 13 golova na prvih 19 nastupa i činilo se da je Aguero dobio pravog naslednika. Ipak, vremenom se i uloga brazilskog napadača promenila, često dobija i zadatke kojih je Kun zasluženo oslobođen, pa golgeterski gledano nije uspevao da parira Argentincu.

Izabrane vesti

20.45: (4,00) Crna Gora (3,45) Norveška (1,95)

Svestan je 23-godišnji Brazilac da je gotovo nemoguće bilo stati rame uz rame sa bivšim napadačem madridskog Atletika, koji je izrastao ne samo u najboljeg strelca od nastanka Mančester Sitija, već i u jednog od najubojitijih u istoriji Premijer lige. Ističe da je 32-godišnji argentinski reprezentativac najbolji fudbaler u istoriji kluba i da će u poslednjih par meseci pokušati da nauči što je više može od njega.

"Mogu još da učim od njega, ali on je pre svega pravi napadač, za razliku od mene. Njegovo je da izađe na teren i postigne gol, klasičniji je napadač od mene i to mogu da kažem jer svaki dan radim sa njim i često igramo zajedno".

Od dolaska na Ostrvo, Aguero je postigao 181 pogodak u Premijer ligi. U tom periodu najbliži mu je bio Hari Kejn iz Totenhema, sa 21 golom manje. Golovi su drugo ime argentinskog napadača.

"Kada igramo zajedno i ja postignem gol, on da dva, ja posignem dva, on tri. Mislim da ću u narednim godinama puno naučiti, kako bi postao istinski napadač, koji postiže puno golova".

Već se spekuliše da bi umesto Kuna na Etihad mogli da stignu Erling Haland ili Deni Ings, ali Žezus ne oseća pritisak. Postigao je 23 pogotka minule sezone, želi da popravi učinak, ali je pre svega skoncentrisan na osvajanje pete titule u Premijer ligi u poslednjih 10 godina.

"Teško je jer moram da postignem još 10-15 golova, a do kraja je ostalo još 15-16 utakmica, ali dok god osvajamo trofeje golovi me ne zanimaju".

Svestan je i da će morati da promeni svoj stil kako bi češće pronalazio put do protivničkih mreža.

"Moram više da ulazim u kaznenim prostor, ponekad to ne radim i zato ne postižem puno golova. Kada pogledate najbolje napadače, oni svi ulaze u šesnaesterac, poneki izađu ispred kako bi kreirali, ali se potom vrate. Ne i ja, moj stil je drugačiji - izlazim izvan, kreiram za svoje prijatelje i strpljivo čekam na gol. Ponekad uradim to i upišem se u listu strelaca, ali moram da utuvim sebi u glavu da kada dobijem priliku, moram da je iskoristim".

U hvalospevima je o Agueru pričao i Ilkaj Gundogan. Nemački vezista igra sezonu karijere i sa 12 pogodaka je najbolji strelac ekipe u prvenstvu.

"Mislim da je uradio neverovatne stvari. Nosi velike zasluge za to što se Mančester Siti nalazi gde je danas, gde smo danas".

Prisetio se i čuvenog pogotka argentinskog napadača, koji je Građanima obezbedio prvu titulu u Engleskoj posle 44 godine.

"Uvek se naježim kada ga pogledam, posebno uz originalnog komentatora".

Nemac ističe da je Kun još uvek tu i da može da doprinese u borbi na više frontova do kraja sezone.

"Još uvek je sa nama, imamo ga na još par nedelja i to u najvažnijim trenucima sezone. Nadamo se da ćemo uz njegov doprinos godinu završiti sa najvećim mogućim uspehom".


tagovi

Gabrijel ŽezusSerhio Kun AgueroIlkaj Gundogan

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara