Dobro popunjene tribine u Kruševcu (©FK Napredak)
Dobro popunjene tribine u Kruševcu (©FK Napredak)

Gaćinović probudio Čarapane – na terenu i na tribinama

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 14:22

Pod Bagdalom se protiv Novog Pazara okupilo 4.000 ljudi što je skoro trostruko više od ovosezonskog proseka, ne računajući mečeve protiv večitih rivala

(Od dopisnika iz Kruševca)

Ne moramo da se vraćamo u "požutelu" fudbalsku istoriju da bismo se setili sjajnih ambijenata pod Bagdalom, mada u Kruševcu i dalje vole da pomenu da je osamdesetih svaki drugi Čarapan bio na tribinama stadiona Mladost i da je Napredak, prema proseku stanovništa i gledalaca, imao najveću posetu u Prvoj saveznoj ligi. Pune tribine viđene su i u novim evropskim utakmicama Napretka početkom veka, pa i u Prvoj ligi Srbije, desetak godina kasnije, kada je kruševački klub skockao najbolji sastav za tadašnji rang.

Izabrane vesti

Od atmosfera koje se pamte, kada je na tribinama bilo više popunjenih nego praznih stolica, posle povratka Čarapana u najjači rang, tu je polusezona sa Nenadom Lalatovićem na klupi, kada je Napredak, pre tačno deset godina od jučerašnjeg meča, dočekao Novi Pazar, a u sličnom ambijentu starog rivala, niški Radnički, te kragujevačkog mu imenjaka. Nisu kasnije tako česte bile ekipe Napretka koje su uspevale da Čarapane na stadion u kontinuitetu privuku u velikom broju. Možda tek tri – sastav Dragana Ivanovića i Vuka Rašovića kome je korak falio do izlaska u Evropu, te timovi Milorada Kosanovića i Milana Đuričića.

Utakmica protiv Novog Pazara ovog vikenda donela je dvostruku pobedu za Čarapane. Posle više meseci letargije kruševačke publike, okupilo se na stadionu 4.000 navijača spremnih da podrže svoj klub, koji im je prošle nedelje iz Beograda uputio najbolju pozivnicu za dolazak pobedom protiv Voždovca. Na krilima takve atmosfere, čini se nikad spremniji sastav Čarapana ove sezone izvojevao je ubedljivu pobedu protiv pretendenta za izlazak u Evropu.

Vladimir Gaćinović, šef struke kruševačkog superligaša, nije probudio samo sastav Čarapana na terenu već i onaj na tribinama. Baš to apostrofirao je kao jednu od inspiracija dolaska pod Bagdalu. Ogromni motivator, trener sezonama kaljen iskustvima iz elitnog ranga, stabilan i odmeren svakom rečju i delom kupio je temperamentom i znanjem, sa i dalje ne tako zvučnom ekipom, najpre sigurnost rezultata, a sada već jasno i simpatije kruševačke uvek probirljive publike.

Pet vezanih mečeva bez poraza Napretka u Mozzart Bet Superligi, među kojima i tri pobede, dovele su ga na korak od ulaska u plej-of. Za Kruševljane tek slede ozbiljni ispiti u šampionatu i jasno je da su još uvek daleko od plasmana među osam najboljih. U toj teškoj borbi, ipak, imaće dva ozbiljna aduta - Vladimira Gaćinovića (čiji prenos energije možete videti na linku) i, nadamo se, publiku, koja svaki tim može da ponese do mnogo boljih rezultata od očekivanih.

A napokon je Napredak u jedno spojio igru i ishode, baš ono što u paru jedino privlači Čarapane.



tagovi

Vladimir GaćinovićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara