Dani Pareho slavi gol (©reuters)
Dani Pareho slavi gol (©reuters)

Gazaniga bravurama doveo do ludila sve na Madrigalu, Viljareal ipak slavio posle penala u 100. minutu!

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.01.23. | 16:05

Argentinski golman imao dve parade i odbranjen penal u 90+3, čak je pročitao nameru Danija Pareha kod drugog kaznenog udarca, ali je ostao "kratak"

Fudbaleri Viljareala se izgleda još nisu oporavili od onoga što im se desilo protiv Reala u Kupu kralja pre tri dana, mada su na kraju ipak uspeli nekako da uzmu tri boda! Imala je Žuta podmornica više sreće, no pameti, pošto im jedan penal duboko u nadoknadi nije bio dovoljan, već je iz drugog kaznenog udarca u 100. minutu stigao do tri boda! Neverovatno šta je Viljareal preživeo danas na Madrigalu koji se već bio oprostio od dva boda, ali je hitac Danija Pareha ipak rešio pobednika - 1:0.

Viljareal je ipak uspeo da zadrži korak sa Atletiko Madridom i pozicijom koja vodi direktno u Ligu šampiona. Posle remija sa Seltom na Balaidosu. Može se slobodno reći da je uprkos svemu igrač utakmice golma andaluzijske ekipe Paulo Gazaniga! Povremeni reprezentatvac Argentine omađijao je gol i do ludila doveo sve na Madrigalu, a sa dve prvoklasne intervencije uz odbranjen penal u trećem minutu nadoknade učinio sve što je mogao kako bi Granadi doneo makar bod. No, nije bilo dovoljno. Uhvatio je "živu" loptu Đeraru Morenu koji je uputio izuzetno loš, pre svega slab udarac u donji levi ugao. Gazaniga je odmah pročitao njegovu nameru i odbranio kao na treningu! Ali, čak i ako je znao gde će Pareho da šutira, ovog puta nije imao sreće.

Izabrane vesti

Ovo je definitivno bio dan Paula Gazanige. Dve najbolje šanse u prvom delu Setjenov tim nije iskoristio u razmaku od samo nekoliko sekundi. Prvo je Jeremi Pino ostao uskraćen za gol pošto je gađao stativu, da bi Aleks Baena iz odbitka poslao savršenu loptu, ali je Gazaniga vrhunski reagovao i paradom zadržao 0:0.

Nije to bio kraj Viljarealove ofanzive u prvom delu, pošto je u 36. minutu Aisa Mandi propustio još jednu dobru situaciju da zabeleži gol. Ispratio je centaršut na ivici šesnaesterca, prihvatio loptu i raspalio iz sve snage, ali je ponovo Gazaniga bio na visini zadatka.

Do prvog penala koji je skrivio Oriol Romeu najveću šansu imao je Samuel Čukvueze pošto je iz srca šesnaesterca pucao, ali bio neprecizan. Viljareal je pukom srećom uspeo do kraja da iskoristi ni to što je Santijago Bueno isključen u 79. minutu zbog drugog žutog kartona, kada je srušio Baenu. Doduše, ne svojom zaslugom, već uz pomoć gostiju koji nisu bili dovoljno pažljivi. Kod drugog penala je Huanpe vukao Morena, a Pareho bio hladnokrvan za konačnih 1:0 u 101. minutu.

PRIMERA - 18. KOLO

Petak

Majorka - Selta 1:0 (0:0)

/Rodrigez 59/

Subota

Rajo Valjekano - Real Sosijedad 0:2 (0:2)

/Serlot 15, Barenečea 36/

Espanjol - Betis 1:0 (1:0)

/Brajtvajt 43/

Atletiko Madrid - Valjadolid 3:0 (3:0)

/Morata 18, Grizman 23, Ermoso 28/

Sevilja - Kadiz 1:0 (0:0)

/Rakitić 88pen/

Nedelja

Viljareal .- Granada 1:0 (0:0)

/Pareho 90+11/

16.15: (3,60) Elče (3,20) Osasuna (2,30)

18.30: (1,20) Barselona (7,75) Hetafe (16,0)

21.00: (2,95) Atletik Bilbao (3,30) Real Madrid (2,45)

Pondeljak

21.00: (1,63) Valensija (3,80) Almerija (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GranadaViljarealDani ParehoPaulo Gazaniga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara