Fudbaleri Kameruna (©Reuters)
Fudbaleri Kameruna (©Reuters)

Generalka Kameruna, Song ima opasne napadače - Abubakara, Ekambija, Šupo Motana...

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 09:31

Lavovi u Abu Dabiju danas (11.00) imaju probu pred duel sa Švajcarskom na Mundijalu u Kataru

Mundijal u Kataru samo što nije počeo (domaćin igra u nedelju sa Ekvadorom od 17 časova). U našoj grupi, Brazil je favorit, dok nisu naivni ni Švajcarci i Kamerunci. Sajdžije su poražene u četvrtak u generalnoj probi od Gane (0:2), a danas će na teren Lavovi. Tim Rigobera Songa danas (11.00) u Abu Dabiju odmeriće snage sa Panamom.

Kanaldžije, za razliku od Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, ovog puta neće učestvovati na šampionatu. Bili su tek peti u grupi u severnoameričkim kvalifikacijama, iza Kanade, Meksika, SAD i Kostarike, tako da im sada predstoji samo da spremaju tim za novi ciklus.

Izabrane vesti

No, nas Panama ne zanima toliko, već prvenstveno Kamerunci. Smena selektora Tonija Konseisaa pred sam Mundijal, odnosno Songovo brukanje na konferenciji za medije na kojoj nije umeo da pročita sva imena sa konačnog spiska potpuno bacaju senku na realan kvalitet Lavova.

11.00: (1,90) Kamerun (3,40) Panama (4,30)

Kamerunci imaju nekoliko vrhunskih fudbalera, poput Erika Maksima Šupo Motana, koji je prethodnih nedelja ozbiljno podigao formu u dresu Bajerna iz Minhena i ove sezone je postigao 11 golova na 16 mečeva. Andre Onana je sve bolji na golu Intera, Karl Toko Ekambi je standardan u Olimpiku iz Liona, a o kvalitetu kapitena Vensana Abubakara i njegovom značaju za nacionalni tim suvišno je pričati.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE KAMERUN DA BUDE POBEDNIK GRUPE JE 15,0. POGLEDAJTE I OSTALE KVOTE IZ BOGATOG SPECIJALA.

Ovde se prvenstveno postavlja pitanje da li će Song imati dovoljno spretnosti da postavi autoritet i uklopi ekipu. Poznato je koliko Afrikancima disciplina ume da bude problematična kada su ovakva takmičenja u pitanju. Zato se češće na Crnom kontinentu odlučuju za evropske selektore, mada i Song dobro zna kako se radi u Evropi. Tu je proveo čitavu seniorsku igračku karijeru. Samo što se 46-godišnjak još uvek nigde nije dokazao kao trener.

Kamerunci će igrati u sledećem sastavu (4-3-3): Onana; Tolo, Kasteleto, Nkoulu, Fai; Angisa, Gue, Ondoa; Ekambi, Ngamele, Abubakar.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Petak

11.00: (1,90) Kamerun (3,40) Panama (4,30)

16.00: (1,50) Belgija (4,30) Egipat (6,50)

16.30: (9,50) Bahrein (4,90) Srbija (1,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija KamerunaPrijateljske utakmiceReprezentacija Paname

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara