Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Genk želi osvetu, ali mu preti slom jer Union Sen Žiloaz juri ka tituli

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.23. | 11:14

Pre nedelju dana plavo-žuti savladali Štrumpfove sa 3:0 i udaljili ih od Lige šampiona

Genk je plej-of Župiler lige počeo kao lider. U međuvremenu, plima se okrenula za Štrumpfove. Posle dva poraza u uvodne tri utakmice doigravanja, Genk je pao na treće mesto i sada je čak zabrinut za već viđeni plasman u Ligu šampiona. Nedeljna utakmica protiv Union Sen Žiloaza posebno je važna za Štrumpfove. Ukoliko KRC izgubi i drugi plej-of duel od komšija na tabeli, verovatno više neće moći da se nada plasmanu među najbolja dva tima u Belgiji (13.30).

Za razliku od Genka, Union je u odličnoj formi, a posle teške prepreke protiv Klub Briža na strani, savladao je i Genk kod kuće. Pre nedelju dana, ekipa iz predgrađa Brisela je bez ikakvih problema savladala Štrumpfove sa 3:0.

Izabrane vesti

Genku preti slom. Ne samo zato što osvajanje titule verovatno više neće biti moguće, već i zato što je sada ugroženo mesto za evropsku elitu. Najbolji u osnovnom delu Župiler lige je katastrofalno počeo doigravanje i plaća cenu toga.

18.30: (2,45) Genk (3,45) Union Sen Žiloaz (2,80)

Prednost domaćina dolazi u dobrom trenutku za Genk u obračunu sa Unionom. Plavo-beli su već briljirali u svom terenu u ligaškom delu sezone i zabeležili su 14 pobeda u 17 utakmica kod kuće. Jedan od retkih poraza - ukupno dva domaća neuspeha - bio je protiv predstojećeg protivnika. Prošle nedelje Genk je bio loš u Sen Žilu, i ne samo da se nije pokazao u ofanzivnoj igri, već je krajnje razočarao defanzivnijm učinkom.

Union Sen Žiloaz i dalje ima šanse za šampionsku titulu. Iako je ligaško kolo počelo gorkim porazom od Antverpena, plavo-žuti imaju situaciju u svojim rukama. Ipak, do finala sezone protiv lidera na tabeli iz Antverpena, ostaju mečevi protiv Genka i Klub Briža. Pre svega, nedeljna utakmica protiv Štrumpfova je od velikog značaja.

Tim Karela Gerertsa je u glavnoj rundi bio jedan od najjačih ofanzivnih ekipa u Belgiji. U 34 ligaške utakmice sezone, Union je postigao 70 golova. Bolji rezultat je imao samo Genk (78). U plej-ofu, statistika je ponovo potkrepljena. Union je već pet puta pronalazio put do mreže u tri utakmice. Sa 11 golova i devet asistencija Simon Adingra se profilisao kao ključni faktor uspeha u napadu plavo-žutih.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 4. KOLO

Nedelja

13.30: (2,75) Klub Briž (3,35) Antverpen (2,55)

18.30: (2,45) Genk (3,45) Union Sen Žiloaz (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaGenkUnion Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara