Seržinjo Dest (©AFP)
Seržinjo Dest (©AFP)

Glupost koja nije koštala Amerikance, ali bi mogla Seržinja Desta: Nepoštovanje svih

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.11.23. | 13:30

Mladi bek nakupio gnev saigrača iz nacionalnog tima posle dva brza i bespotrebna žuta kartona

Imali su Amerikanci velikih 3:0 iz prvog meča četvrtfinala Lige nacija sa Trinidad i Tobagom i niko nije dovodio u pitanje overu prolaza u revanšu na domaćem terenu, ali je Seržinjo Dest rešio da zakomplikuje situaciju svojim saigračima. U 25. minutu, pri vođstvu SAD 1:0, 23-godišnji bek je potpuno bespotrebno dobio dva žuta kartona u razmaku od svega nekoliko sekundi. Prvi zbog šutiranja lopte nakon što je igra prekinuta, a drugi zbog nečega što je rekao sudiji.

Potpuno je fudbaler Barselone na pozajmici u PSV Ajndhovenu izgubio razum u tim trenucima, a povod je bio to da li je lopta izašla u aut ili nije. U situaciji kada je sve išlo na vodenicu njegovoj selekciji, Dest je pobesneo toliko da su i saigrači bili u neverici. Prvo su pokušali da ga smire, ali kako im to nije uspevalo i neki od američkih reprezentativaca upustili su se u raspravu sa njim.

Izabrane vesti

Epilog je bio preokret domaće selekcije i pobeda 2:1, koja ipak nije bila dovoljna igračima Trinidad i Tobaga za senzacionalnu eliminaciju Sjedinjenih Američkih Država. Ali je dodatno naoštrila napetu atmosferu u svlačionici gostiju.

"Nema mnogo toga što bih mogao da kažem javno, a tiče se razgovora koji smo imali među nama. Bio je to potpun nedostatak poštovanja prema ekipi, sudijama i generalno igri", ljut je bio kapiten američke reprezentacije Tim Rim, dok je defanzivac Entoni Robinson saigračev izliv besa na terenu nazvao trenutkom neprofesionalizma.

Ni selektor Greg Berhalter nije pokušao da opravda Destovo ponašanje.

"Neoprostivo i nadrealno. Njegovo ponašanje je zabrinjavajuće jer to nije ono što mi predstavljamo, to nismo mi kao grupa. Mi se ponosimo time što smo mentalno disciplinovani u svim uslovima, bilo da se radi o dobrim ili lošim odlukama trablo bi d nastavimo i reagujemo na pravi način, a Seržinjova reakcija očigledno nije bila prava", grmeo je Berhalter posle utakmice.

Mladi fudbaler se kasnije javno izvinio svima.

"Rekao je da to više neće ponoviti. Mi kao tim moramo ga smatrati odgovornim", dodao je selektor američke reprezentacije.

I sam Dest priznao je da je reagovao nezrelo.

"Želim da se izvinim saigračima, navijačima i celoj naciji za moje ponašanje koje je bilo neprihvatljivo, sebično i nezrelo. Izneverio sam svoj tim. Moram da izvučem pouke iz ovoga, a tako nešto se više neće ponoviti", rekao je Dest.

Ovo, inače, nije bio prvi ispad Barseloninog fudbalera u dresu nacionalnog tima. Prošle sezone je propustio finale Lige nacija zbog crvenog kartona protiv Meksika u polufinalu, za koji mu je određeno tri meča suspenzije. Videćemo kolika ga kazna sada čeka, ali s obzirom na stav selektora i saigrača, vrlo je moguće da je takmičenje za njega završeno.

Ipak, kako je reč o jednom od najboljih igrača američke reprezentacije, teško da će se Sokerosi odreći njegovih kvaliteta za neke kasnije izazove. Kao što je Mundijal koji će 2026. zajedno organizovati SAD, Meksiko i Kanada.


tagovi

BarselonaPSV AjndhovenSeržinjo Dest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara