Golman koji će zapaliti pijacu: Dmitrović se seli iz Bilbaa u komšiluk i čeka ga Liga šampiona?

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.12.20. | 19:08

Srpski čuvar mreže postaje sve traženija roba

Niko više na Pirinejima ne ostavlja dilemu: Marko Dmitrović će od 1. januara biti jedan od najtraženijih fudbalera u Španiji.

Srpski golman za sedam dana ulazi u poslednjih šest meseci ugovora sa Eibarom koji neće produžiti uprkos ponudi da ostane. Imaće pravo da 1. januara potpiše predugovor sa zainteresovanim poslodavcem i da se narednog leta preseli u novu sredinu kao slobodan igrač. A na listi najozbiljnijih kandidata za njegovo dovođenje se pominje Real Sosijedad.

Izabrane vesti

Lokalni mediji iz San Sebastijana danas javljaju da je Srbin velika želja Sosijedada ali da neće biti nimalo lako da ga klub sa Anoete dovede.

Dmitrović je na mala vrata došao u španski fudbal iz engleskog Čarltona gde skoro da nije branio. Afirmisao se u drugoligašu Alkorkonu i dve sezone bio standardan, da bi mu povreda Džoela Rodrigeza otvorila vrata Eibara. Srbin se izborio za status startera u baskijskom klubu pored Aitora Rijesga i evo već četvrtu sezonu je standardan. Postao je jedan od cenjenijih golmana u ligi uz pregršt pohvala španskih medija za kvalitet koji pokazuje.

Do sada se pominjao kao želja brojnih klubova. Atletiko ga je odavno naciljao kao alternativu Oblaku, Sevilja i Valensija bi takođe da pojačaju konkurenciju na golu sa njim, pominju se Seltik i Betis kao zainteresovani, ali prema poslednjim vestim iz Baskije, Real Sosijedad neće tako lako odustati od njega.

Trener Imanol Alguasil ove sezone rotira dvojicu golmana: Aleksa Remira i iskusnog Migela Moju kojem ističe ugovor i neće mu biti ponuđen novi. Želja je da u sledećoj sezoni Remiro i Dmitrović dele minutažu. Ovo nije samo Imanolova želja već u Real Sosijedadu postoji stručni koncenzus. Sportski direktor kluba je bivši golman Roberto Olabe i on takođe želi Dmitrovića, a saglasan je i trener golmana Luis Ljopis.

Mnogo je aduta zbog kojih je Dmitrović privukao pažnju. Naviknut je na ligu i stil branjenja u Primeri, visok je, dobro komanduje odbranom i jedan je od najboljih golmana Primere u igri nogama. Dostigao je visok nivo kvaliteta ali i dalje pokazuje napredak što pokazuje životna forma ove sezone. Tek mu je 28 godina što su idealne godine za golmana i što je mnogo bitno: Besplatan je!

Sosijedad je stao u red i na Dmitroviću će biti da izabere. Da li želi u konkurenciju sa Remirom i da deli minutažu jer će to skoro sigurno biti taktika i za narednu sezonu ili želi negde drugo gde bi bio nedodirljivi starter. Taktika da trener ravnomerno koristi po dvojicu golmana je u modi poslednjih godina (Sevilja, Selta, Betis, Valjadolid...). Pogotovo u timovima koji igraju Evropu koji koriste jednog golmana za prvenstvo, a drugog za kup takmičenja. A Real Sosijedadu se smeši Evropa, možda i Liga šampiona, s obzirom kako su krenuli ove sezone.

Ako prihvati ponudu Real Sosijedada, Dmitrović će morati da se preseli iz Bilbaa u kojem živi sa porodicom s obzirom da je Eibar udaljen samo 45 kilometara. San Sebastijan je jedan od najlepših gradova na svetu, ali je duplo dalji i zbog rivaliteta sa Bilbaom je malo verovatno da bi igrač Real Sosijedada živeo u Bilbau.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Marko Dmitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara