Aleks Grimaldo (Reuters)
Aleks Grimaldo (Reuters)

Grimaldo pokazao zašto Ristić skuplja minute na kašičicu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.01.23. | 23:28

Nova rutinska pobeda Benfike, ovoga puta nad Pasoš Fereirom

Sudeći po svim međusobnim duelima koje su Benfika i Pasoš Fereira odigrale u poslednjih pet godina i kusur, drugačiji scenario se i nje očekivao. Lisabonski velikan je stigao na gostovanje redovnoj mušteriji i naneo joj 12. poraz u isto toliko duela. Za lagana tri boda na stadionu Kapital de Movel, Orlovima su bila dovoljna dva rana pogotka, u 7. i 11. minutu čiji su autori bili Aleks Grimaldo i Žoao Mario - 0:2.

Utakmica samo što je počela, još se fudbaleri nisu dobrano ni rastrčali, a levi bek je pokazao zašto Mihajlo Ristić ove sezone sakuplja minute na kašičicu. Neprikosnoven je Grimaldo na svojoj poziciji, a osim standardnih defanzivnih zadataka, pokazao je 27-godišnjak kojem ugovor ističe za šest meseci koliko je potentan i u ofanzivnoj igri. Atraktivnim udarcem prebacio je živi zid, pretvorio slobodnjak u vođstvo gostiju i došao do drugog prvenstvenog gola uz koji ove sezone pride ima i pet asistencija.

Izabrane vesti

Pogodak Grimalda pogledajte OVDE.

Još se fudbaleri Fereire nisu oporavili od majstorije Grimalda, a mreža im se ponovo zatresla. Na pravom mestu bio je Mario da odbitak posle udarca Frederika Aursnesa i intervencije domaćeg golmana Marafone pospremi u mrežu. Ta dva pogotka bila su dovoljna izabranicima Rodžera Šmita da zatvore utakmicu. U prvom poluvremenu su bili znatno konkretniji od rivala, u narednom uglavnom zaključali loptu, ograničili posed domaćim fudbalerima i rutinski sačuvali stečeni kapital u utakmici u kojoj Mihajla Ristića nije bilo ni na klupi.

Štucala je Benfika nakon što je šampionat Portugalije nastavljen u decembru 2022. Šokirala ju je Braga sa 3:0, remizirala je sa Sportingom 2:2, ali nakon uverljivih pobeda nad Santa Klarom i Arukom bez ijednog primljenog gola, deluje da je lider portugalske elite ponovo na pravom koloseku koji vodi ka tituli.

PRIMEIRA – 20. KOLO

Četvrtak

Pasoš Fereira - Benfika 0:2 (0:2)

/Grimaldo 7, Mario 11/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BenfikaPasoš FereiraAleks GrimaldoŽoao Mario

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara