Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Haland naginje ka Sitiju, čeka se zeleno svetlo sa Etihada za transfer od 120.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.03.22. | 00:57

Norveški napadač bi prema poslednjim informacijama karijeru trebalo da nastavi u klubu za koji je svojevremeno nastupao i njegov otac

Nema kluba u Evropi koji u svojim redovima ne bi voleo da vidi Erlinga Halanda. Jedan od najboljih mladih napadača današnjice na leto će izvesno napustiti Borusiju Dortmund, s ozbirom da će prema ranije postignutom dogovoru sa klubom biti u poziciji da promeni sredinu za 75.000.000 evra. Dugo se pisalo o Barseloni kao glavnom kandidatu za njegov potpis, ali u poslednje vreme se na osnovu brojnih informacija stiče utisak da je norveški reprezentativac između madridskog Reala i Mančester Sitija. Engleski Dejli Mejl prenosi svoja saznanja da će 21-godišnji napadač na kraju odabrati ponudu Građana.

Prema njihovim izvorima iz Nemačke, očekuje se da Haland prihvati ponudu sa Etihada, kao i da su uslovi saradnje već dogovoreni i da se samo čeka da čelni ljudi prvaka Engleske daju zeleno svetlo za realizaciju transfera.

Izabrane vesti

Iako otkupna klauzula koja stoji u ugovoru norveškog reprezentativca iznosi 75.000.000 evra, Siti će morati da izdvoji značajno veću sumu. Kako se navodi, moraće Građani da uplate pozamašnu proviziju na račun Halandovog agenta Mina Rajole, pa bi sa sve bonusom za potpisivanje ugovora ukupan ceh trebalo da iznosi oko 120.000.000 evra. To neće predstvaljati problem za klub iz Mančestera, koji je angažovanje napadača stavio na vrh liste prioriteta za naredni prelazni rok.

Dejli Mejl ističe i da je aktuelni šampion Engleske odustao od angažovanja levog beka do daljnjeg, kako bi sve resurse usmerio ka dovođenju kvalitetnog golgetera. Još nije pronađena validna alternativa za Serhija Kuna Aguera, koji je minulog leta napustio klub, a potom se zbog zdravstvenih problema i penzionisao.

Siti je u prethodna dva prelazna roka angažovao Džeka Griliša iz Aston Vile za 117.500.000 evra, kao i talentovanog Hulijana Alvareza iz River Plejta (ostao u Buenos Ajresu na pozajmici) za 17.000.000 evra. Od prodaja se u kasu kluba slilo 93.800.000 evra (Feran Tores - Barselona, Anhelonjo - Lajpcig, Džek Herison - Lids, Lukas Nmeša - Volfsburg). To jasno ukazuje da nema problema u knjigama, dok se finansijska moć bogatih vlasnika kluba svakako ne dovodi u pitanje.

Pokušali su Građani da presele u svoje redove i napadača Totenhema Harija Kejna, ali su Sparsi odbili da ga prodaju. Na kraju su po svemu sudeći odustali od te ideje i opredelili se za sedam godina mlađeg Norvežanina.

Engleski mediji navode da bi angažovanje napadača koji bi u narednoj deceniji mogao da predvodi navalu tima ubedilo i Pepa Gvardiolu da potpiše novi ugovor sa klubom. Aktuelna saradnja španskog stručnjaka ističe na leto 2023. godine, pa bi dolaskom Halanda to moglo da se promeni u bliskoj budućnosti.

Erling Haland (©Reuters)Erling Haland (©Reuters)

Erling Haland je u redove Borusije Dortmund stigao u januaru 2020. godine za sumu od 20.000.000 evra iz Salcburga. Od tada je na 79 nastupa postigao čak 80 golova u dresu Milionera i ubedio najveće evropske klubove da krenu po njegov potpis. Nemci su u ugovor umetnuli i pomenutu klauzulu, kojom su praktično obezbedili ostanak Norvežanina na Vestfalenu za period od godinu i po dana, ali i minimalan profit od 55.000.000 evra pri njegovom odlasku.

Da bi transfer u Siti zaista mogao da se realizuje pokazuje i povezanost koju porodica Haland ima sa Mančester Sitijem. Za ovaj klub je u periodu od 2000. do 2003. godine nastupao Erlingov otac Alf Inge, upisao 45 nastupa i postigao tri pogotka. Dejli Mejl navodi da je ostao vezan za klub, te i da je to Građanima pomoglo da pobede paklenu konkurenciju i ubede sjajnog napadača da se preseli na Etihad.


tagovi

Erling HalandMino RajolaMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara