Fudbaleri Boltona (©Reuters)
Fudbaleri Boltona (©Reuters)

Haselbajnk naredna prepreka Boltona ka povratku u Čempionšip

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.09.21. | 10:36

Trotersi u ponedeljak od 21.00 časova dočekuju Barton u 6. kolu Lige 1

Dotakao je Bolton prošle sezone dno, tek drugi put u istoriji se našao u četvrtom rangu takmičenja i nekako se izborio da zauzme treće mesto. Sada ponovo igra u Ligi 1, polako se stabilizovao i traži put ka povratku u Premijer ligu. U najvišem rangu je proveo 73 sezone, a poslednji put je tamo bio 2012. godine.

Prvi cilj Trotersa je da se domognu Čempionšipa, ali nije put do tamo lak. U Ligi 1 igra nekoliko kvalitetnih timova, prvenstvo je izjednačeno. Prva dva meča ove sezone Vonderersi su remizirali – oba puta po 3:3. Protiv MK Donsa na premijeri su isčupali bod na svom terenu golom Baptiste u 95. minutu. Posle toga su na gostovanju Vimbldonu vodili sa 3:1 do pred kraj, ali su u 74. i 75. minutu primili dva gola i opet ostali na bodu.

Izabrane vesti

21.00: (2,40) Bolton (3,20) Barton (2,85)

Trijumfi nad Linkolnom (1:0) i Oksfordom (2:1) vratili su veru navijača u uspeh, ali je u prošlom kolu Kembridž bio bolji, sa 1:0. Doduše, u Engleskoj su ovakve oscilacije najnormalnija stvar i obično u vrhu završe oni koji ih imaju najmanje tokom sezone.

Rival Boltonu u 6. kolu je Barton, na čijoj klupi sedi nekadašnji napadač Čelsija Džimi Flojd Haselbajnk. Reč je o timu koji je u prva tri kola ostvario tri pobede, ali je potom izgubio od Kembridža (3:0) i remizirao sa Čeltenhemom (1:1).

Barton dolazi u Bolton bez dcojice igrača, od četvorice koji su nedavno pojačali klub, poslednjeg dana prelaznog roka. Bruersi su od novajlija bez Danijela Džebisona, koji igra za omladinsku reprezentaciju Engleske, kao i Joanija Hjuza, kojeg muči povreda kolena. Na debi čekaju Hari Čepmen i Čarli Lakin.

U odnosu na prethodna dva meča, Haselbajnk može da računa na vezistu Terija Tejlora i defanzivca Majkla Bostvika, koji su se oporavili od koronavirusa i opet su u rotaciji.

Zanimljivo, Bolton nikada u istoriji nije savladao Barton. Sastali su se pet puta, četiri su pripala Bruersima, a poslednji duel u martu prošle godine završen je 2:2. Trotersi su na tom meču dva puta vodili, ali nisu izdržali.

Sada je Bolton bez jednog od svojih najboljih igrača, veziste Džoša Šiena, koji je pomalo neočekivano dobio poziv selektora Velsa Roba Pejdža. Nije bio u prvom planu u reprezentaciji, ali veliki broj igrača je otkazao zbog povreda i koronavirusa, među njima i Aron Remzi, pa je Šien morao da uskoči. On je odigrao 27 minuta u prijateljskom meču sa Finskom (0:0), a zatim je duel sa Belorusijom (3:2) u Kazanju gledao sa klupe.

Pored Šiena za Bolton neće u ponedeljak da igra ni njegov sunarodnik Deklan Džon, koji se razboleo i morao je da otvori bolovanje. Njegovo mesto bi trebalo da popuni Lijam Gordon. Šiena će verovatno da zameni Kjeran Li, koji je zalečio povredu prepona, pa će se gotovo izvesno po prvi put ove sezone naći u startnoj postavi.

ENGLESKA 3 – 6. KOLO

Ponedeljak

21.00: (2,40) Bolton (3,20) Barton (2,85)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Džimi Flojd HaselbajnkBoltonBartonLiga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara