Havi Martinez: Nemačka je kao Real Madrid

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.11.22. | 09:58

Španac i dalje veruje u Nemce i Argentince kao najveće favorite Mundijala...

Bivša zvezda Bajerna i reprezentativac Španije Havi Martinez govorio za nemačke medije o dosadašnjem toku Svetskog šampionata i tom prilikom povukao paralelu između Manšafta i Real Madrida.

Zanimljivo, bez obzira na startni poraz od Japana, on smatra da su Nemci i dalje u najužem krugu favorita za svetsku krunu...

Izabrane vesti

"Pred start turnira rekao sam da je za mene Argentina najbliža tituli. Nije problem, može da se desi da izgubite prvu utakmicu. I nama se to dogodilo 2010. u Južnoj Africi. Tada su bolji od nas bili Švajcarci... Ponekad je to dobro, imate vremena da reagujete i potom napravite bolji učinak", kazao je Martinez.

Španac po istom principu izdvaja i Nemce...

"U ovom trenutku kažem: favoriti su Argentina i Nemačka. Verujem i jednima i drugima. Nemačka je kao Real Madrid u klupskom fudbalu. Uvek u vrhu".

Tu su i nove paralele sa Južnom Afrikom pre 12 godina...

"Naše raspoloženje posle tih 0:1 protiv Švajcarske bilo je na nuli. Ali sačuvali smo samopouzdanje. Nemačka mora da uradi isto. Mediji dosta kritikuju Flika i njegove momke. Trebalo bi više da im veruju, da veruju Flikovoj ideji".

Martinez očekuje mnogo teži posao za Špance večeras...

"Kostarika je jedan od najslabijih timova na turniru. Sada će biti velika borba sa Nemačkom. Ključno će biti to ko bude bolje i duže čuvao loptu", zaključio je Havi Martinez.


tagovi

Havi MartinezKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara