Igrači PSV-a (©Reuters)
Igrači PSV-a (©Reuters)

Hoće li PSV ostati neporažen na nacionalnom nivou?

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 13:19

Fajenord čeka rivala u osmini finala Kupa, a to će biti Filiposvci ili Tvente

Žreb za završnicu holandskog Kupa nimalo nije bio blagonaklon prema tri trenutno najbolja tima Eredivizije. Fajenord je, naime, osigurao mesto u osmini finala izbacivši Utreht, a tamo će za rivala da dobije boljeg iz okršaja PSV-a i Tventea. Filiposvci dočekuju rivala iz Enshedea u poslednjem meču drugog kola KNVB Bekera.

Sastaće se, dakle, najbolji tim Holandije PSV Ajndhoven i trećeplasirani Tvente. Ipak, uloge su prilično jasno raspoređene, jer domaći tim nije izgubio nijedan bod na nacionalnom nivou, a Tukersi zaostaju 14 koraka. Ipak, ne treba potceniti gostujući tim pred ovaj sudar, jer Kup ima svoja pravila. Osim toga, gosti takođe imaju veoma dobru sezonu i zato neće popustiti bez borbe. S druge strane, Tvente je ove sezone već izgubio sa 3:0 od tima iz Ajndhovena.

Izabrane vesti

PSV je aktuelni osvajač Kupa i stoga tek u drugom kolu ulazi u takmičenje. Tim Petera Boša je dobio veoma teškog rivala, ali ako želi da na kraju drži trofej u rukama, mora da se takmiči sa sa jakima.

21.00: (1,40) PSV (4,80) Tvente (7,75)

Domaći tim je već postavio rekord ove sezone sa 17 pobeda u 17 ligaških mečeva i jedini je tim u Evropi koji nije izgubio ni bod u najvišoj ligi svoje zemlje. Aktuelni lider Eredivizije takođe je impresionirao u Ligi šampiona, obezbedivši plasman u osminu finala i sakupivši pritom devet bodova u Grupi sa Arsenalom, Lansom i Seviljom. Jedini poraz doživeo je od Arsenala, konačnog pobednika grupe.

Sa 82 gola u 28 utakmica u svim takmičenjima, sastav iz Ajndhovena ima najbolju ofanzivu u Holandiji. Pored toga, Bošovi igrači samo jednom ove sezone nisu uspeli da zatresu mrežu i to u utakmici protiv Tobdžija.

Glavnu ulogu u PSV-u igra Luk de Jong. Centarfor Filipsovaca je ove sezone na 27 utakmica postigao 22 gola, uz devet asistencija i ubedljivo je najopasniji igrač u redovima domaćina. Prošlog vikenda, de Jong je nastavio dobru formu i postigao het-trik protiv Ekscelziora.

Nije samo napad PSV-a ono što radi odličan posao ove sezone, već i odbrana. Filipsovci su primili samo 22 gola u 28 takmičarskih utakmica i stoga ih je teško razbiti. Čak je u 13 navrata uspeo da gol. Na nacionalnom nivou, PSV je dozvolio samo sedam golova u 18 utakmica.

Tvente je sezonu 2020/2021 završio na desetom mestu Eredivizije sa zaostatkom od 20 bodova za najboljom četvorkom. Tri godine kasnije, čini se da su se Tukersi čvrsto ustalili u gornjem domu i sada su jedan od najboljih timova u Holandiji. Sastav iz Enshedea je trenutno na trećem mestu u ligi, sa samo dva boda manje od Fajenorda.

KUP HOLANDIJE - DRUGA RUNDA

Sreda

21.00: (1,40) PSV (4,80) Tvente (7,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup HolandijePSV AjndhovenTventeLuk de Jong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara