Huligan u najavi: Mala baraba gurala prst tamo gde ne sme (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.02.24. | 06:51

Scene se Valjekasa obišle fudbalski svet

Nekad su se tinejdžeri peli na komšijsku trešnju i posle toga bi dobili prekorni pogled roditelja, eventulano zabranu izlaska na partiju fudbala sa društvom. U međuvremenu su se vremena promenila, neki izrasli u huligane, jer se sve podvodilo pod dečje nestašluke. Biće onih koji će na sličan način tumačiti bizarnu scenu sa stadiona Valjekas, ali ako sportski svet bruji i negativno je karakteriše onda to, valjda, znači da smo negde dobro omanuli.

U najkraćem: maloletni navijač Rajo Valjekana je tokom prvog poluvremena susreta sa Seviljom (1:2) iskoristio privilegiju što je sedeo u prvom redu, odmah od terena, te kad je Lukas Okampos prišao da izvede aut, ta mala baraba ga je dodirnula tamo gde ne bi smela. Prvo, ne bi gledalac, bez obzira na životno doba, uopšte da ima kontakt sa sportistom dok utakmica traje, a naročito ne da ga ovako ometa.

Izabrane vesti

U najmanju ruku – neprikladno. Zato je bes Argentinca razumljiv.

Snimci jasno pokazuju šta se desilo. Nadam se da će ovo čelnici La lige shvatiti ozbiljno, kao što su slučajeve rasizma ili slične pojave. Ne mislim da su svi navijači Raja ovakvi, jer se uvek prema nama iz Sevilje ophode s poštovanjem, ali uvek postoji budala“, precizirao je krilni napadač.

Na snimku se vidi kako se iznervirani Okampos posle tog „gesta“ okreće ka „navijaču“, ali se suzdržava reakcije.

Nadam se da se ovo neće događati u drugim oblastima, jer ako se to dogodi u ženskom fudbalu, znamo šta može da se desi“, podsetio je Okampos na slučaj reprezentativke Španije Dženi Ermoso koju je, mimo njene volje, posle osvajanja titule prvaka sveta, poljubio u usta tadašnji predsednik Fudbalskog saveza, Luis Rubiales, kasnije smenjen sa funkcije.

U zaključku, fudbaler Sevilje je jasan:

Uzdržao sam se, jer imam dve ćerke i nadam se da im se sutra neće desiti ovako nešto. Baš kao što se nadam se da će preduzeti mere koje moraju da preduzmu i da ovakva budala ne kvari utisak o navijačima koji se ponašaju vrlo dobro“.

Koliko je slučaj uskomešao duhove u Španiji vidi se na osnovu zvaničnog saopštenja Sevilje odmah posle utakmice u kome konstatuje „ako težimo da budemo najbolja liga na svetu ovakvi gestivi nisu dozvoljeni“, kao i najave predsednika Rajo Valjekana, Martina Prese, da bi izgrednika „trebalo naučiti lekciju i edukovati“.

Brine me čudno pobnašanje ljudi na stadionima. Mnoge stvari radimo dobri, ali moramo da obratimo pažnju na bezbednost aktera“, dodao je Kike Sančes Flores, trener Sevilje


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara