Humanitarni tiket u podne: Nenad Kiš tipuje za novosadski Centar “Živeti uspravno”

Vreme čitanja: 5min | sub. 20.07.19. | 11:15

Novinar za kvotu 2,95 čeka GG3+ na paru AIK - Helsinborg

Iz novinarskog pera, svašta može izaći. Ovom prilikom, drugujemo sa Nenadom Kišom, žurnalistom koji u ovom momentu neće objaviti vest, kolumnu, pa ni članak bilo koje kategorije, već popuniti tiket koji u trenutku njegovog tipovanja nosi kvotu 18,41. MOZZART kaže, puta 10.000 dinara stalnog kompanijskog uloga, a Nenad na sve dodaje opredeljenje o tipovanju za Centar "Živeti uspravno” koji organizuje uslugu personalne asistencije za osobe sa invaliditetom u Novom Sadu od 2008. godine.

Nenad se čitaocima MOZZART Sporta predstavlja rečima:
“Ime mi je Nenad Kiš, a zovu me Neša, Kiš, Šone... Rođen sam u Subotici 16. avgusta 1979. godine. U tom gradu završio sam Osnovnu školu “Jovan Mikić” i Srednju ekonomsku školu “Bosa Milićević”. Ako pogledate slike, možda će te primetiti da otežano hodam. To je zato što od rođenja bolujem od cerebralne paralize. Upornim radom došlo se do toga da danas hodam samostalno i bez pomagala. Za to najviše hvala mama Slavici i fizioterapeutu Negovanu Petriću, mom Bati”, rekao je naš današnji gost, vrlo emotivnim tonom, na šta ekipi rubrike plemenitog tipovanja ostaje samo da mu poželimo svu sreću u igri, kako bi dobili 181. uspešnog kladioca, kako bi uz njega došli do dodatnog plusa na do sada doniranih 13.045.390 dinara.

Izabrane vesti

Prvi par na Nenadovom tiketu vodi nas put utakmice AIK – HELSINBORG. Domaćin je toliko stabilan, konkretan i uspešan, da će mu Helsinborg teško nauditi iako je reč o ekipi koja je neporažena u protekla tri kola. Inače, tradicija ovog para neumoljivo je na strani igrača kojima je GG3+ primamljiva partija. Traje to od 2012. godine, što je ukupno 11 vezanih utakmica timova na koje s poromenljivom srećom vezanoj za pobednika, prolazi jedan te isti tip na golove.

“Igram GG 3+”, dosledno tradiciji para, odigrao je naš gost.

Prelazimo na utakmicu CSKA MOSKVA – ORENBURG. Ekipa sada gostujućeg Orenburga priredila je iznenađenje u aprilu kada je u Moskvi savladana ekipa Armejaca sa 2:3. Svakako, reč je o presedanu na ovom paru, pa će CSKA dati sve od sebe da se iskupi za taj kiks, ali i poraz od Samare u prvom kolu. Inače, i Orenburg je startovao loše, pošto je poražen od Rostova.

“Kombinujem 1&2+”, konstatuje gost koji kaže da voli muziku, pozorište, poeziju, sport…

Sledi utakmica TUN – KSAMAKS. Na sratu švajcarskog elitnog takmičenja, Tun kao četvrta sila prohujale sezone želi da se osveti Ksamaksu za martovsku i majsku izgubljenu partiju. Neće to biti lako, ali je ipak moguće, mada nije isključeno da bude povuci, pa i potegni jer timovi još nisu u punoj takmičarskoj formi. Inače, ako se dotaknemo pripremnog perioda, Tun je na šest utakmica imao polovičan učinak, odnosno po tri pobede i isto toliko poraza. Nešto slabiji bio je Ksamaks, ali se mora naglasiti da se uigravao sa nemerljivo tanjim ekipama nego Tun.

“Igram na 3+ tip”, rekao je noovinar koji je kako sam kaže još u sedmom razredu osnovne škole počeo da se bavi novinarstvom u “Subotičkim novinama”, uz sećanje na zimu daleke 1993. godine, kada je na naslovnoj strani “Sportskih subotičkih novina” izašao njegov prvi tekst koji je lično potpisao.

Za kraj, Kiš bira meč POHRONI – SLOVAN BRATISLAVA.  Šok u Nikšiću u 93. minutu utakmice! Slovan je bio na pragu prolaska dalje, pošto je od 49. minuta vodio golom Andraža Sporara. Sve je teklo u pravom smeru,  tim iz Bratislave imao je šansu da dođe i do još kojeg pogotka, ali… Taman kada su trljali ruke i razmišljali o protivniku u narednoj rundi, usledio je korner sa desne strane, nakon koga su fudbaleri Sutjeske došli do pogotka i produžetaka, što je pocepalo mnoge tikete, ali i evropske snove Slovana. Vadiće se na Pohroniju koga inače redovno dobijaju, ali bez prave satisfakcije, jer ova utakmica naspram Evrope ne znači im puno.

“Kombinujem 2&3+”, zaključni je tip kolege novinara, s kojim smo pred kraj rubrike porazgovarali o njegovom dosadašnjem putu karijere i života uopšte.

“Završio sam politikologiju i novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. U to vreme dva puta sam se takmičio u govorništvu. “Besede u Zoranovu čast” 2007. i 2008. sam zapamtio po činjenici da sam prve pobedio u Beogradu, potom na finalu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu ostao bez nagrade, a druge ušao u polufinale republičkog nadmetanja. Za vreme studija u Beogradu, oženio sam se Jasminom i 2002. godine dobio sina Aleksu. Danas više ne živim sa njima, ali je Aleksa i dalje najvrednije i najvažnije biće u mom životu. Trenuno  sam novinar sportske rubrike na internet sajtu Kurira. Pre Kurira radio sam nekoliko godina u sportskoj redakciji Pravde, a još dok sam bio u Subotici, bio sam dopisnik DT Košarke i FIBA basket magazina, što je veliko, rekao bih čak neponovljivo iskustvo. Izveštavao sam sa nekoliko velikih sportskih takmičenja i o tome, kada nađem neki povod pišem u blogovima, koje čitate”, zaključio je naš gost.

U osnovnim crtama dovoljno o današnjem gostu najjače, najdugotrajnije rubrike sportskog tipovanja u plemenite svrhe.

Ali, nećemo se hvaliti, budući da nam to nije svojstveno. Nastavićemo i dalje da pomažemo lokalne zajednice, društva i pojedince kroz ovu, ali i akcije poput nadaleko čuvenog programa “100 terena za jednu igru”… Nadamo se da će biti ugodno svima, jer sport nas spaja, što je u osnovi svih težnji kompanije MOZZART koja je na ponos igračkog sveta od nedavno postala ekskluzivni beting partner KSS-a, ali i oficialni beting partner FSS-a!

Da ne dužimo, odlazimo put Republike Srpske, ne bi li delom ispiasali još stranica MOZZART plemenitosti. Sada je red na Nenada Kiša da DONESE ODLUKU!

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Nenad Kiš će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu organizacije Crvenog krsta - Šipovo. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 18,41,  a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara