Igor Matić (©Stasport)
Igor Matić (©Stasport)

Igor Matić: Postoje teška vremena, a traju izdržljivi ljudi

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.24. | 15:32

Uoči vojevanja u Srpskoj Atini, trener Pazaraca i dalje žali zbog šokantnog remija sa Voždovcem

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

Gol Nikole Savića za bod Voždovca u Novom Pazaru (2:2) u četvrtom minutu sudijske nadoknade i dalje je tema fudbalskih razgovora kraj Jošanice i Raške, a uveliko je u dometu subotnje gostovanje zahuktaloj Vojvodini na "Karađorđu" (20.00, Arena Sport 3) u 26. kolu Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Prvenac mladog štopera Beograđana u elitnoj domaćoj diviziji i te kako je delovao na šefa struke Pazaraca Igora Matića. Dok se čekao kraj, kad su dešavanja ne terenu pre slutila treći gol domaćina nego loptu u mreži Nikole Mirkovića, posrnuli su Matićevi izabranici. Ispostavilo se da je kratkotrajna odbrambena anarhija u redovima Plavih proizvela šokantno izjednačenje.

Kao da defanziva postaje rak rana Pazaraca, iako su prethodno sačuvali mrežu kući protiv Mladosti (0:0) i u trijumfu nad Spartakom u Subotici (1:0). Trener osmoplasiranog tima Mozzart Bet Superlige vraća se tri dana unazad.         

"Znate kako kažu – postoje teška vremena, a traju izdržljivi ljudi. I kad napada, ekipa to čini sa 11 igrača. Tako bi trebalo i da se brani. Ofanzivno smo orijentisani, ali ne smemo da zanemarimo fazu defanzive. Pa, mi smo prvi gol Voždovcu dali posle našeg visokog presinga, koji stalno vežbamo. Ako izlaziš visoko, normalno je da imaš defanzivni problem kad ostaneš na širokom prostoru. Konstantno radimo kako bismo imali adekvatnu reakciju po izgubljenoj lopti i tu igru iza lopte. Defanzivno smo odigrali korektno. Dobro, mogla je bolja reakcija kod prvog gola gostiju. U drugom poluvremenu imali smo dve, tri situacije da rešimo. Kapitulirali smo možda i iz prvog šuta u okvir našeg gola u tom delu meča. To ne bi smelo da nam se dešava, pričao sam posle utakmice s momcima. Pogotovo ne na onakav način, u 94. minutu. Da šest protivničkih igrača ostane sa našom trojicom u 16 metara. Stalno to radimo i radićemo na treninzima. Imamo dovoljno iskusnih igrača da zatvorimo utakmicu na pravi način. Verovatno je neki umor, pad koncentracije. Dešavaju se takve stvari i na svetskom nivou. Na nama je da izvučemo pouke", kaže Matić za Mozzart Sport.

U jednoj od retkih utakmica sa publikom u Pazaru tokom minule jeseni, Vojvodina je položila oružje na Gradskom stadionu (3:1). Mnoge stvari sada su drugačije. Drugi su i treneri. Sinišu Dobrašinovića i Ranka Popovića nasledili su Matić i Božidar Bandović.

"Vojvodina je skup odličnih individualaca, ali oni i timski u poslednje vreme izgledaju sve bolje. Radi se o fudbalerima sa zavidnim internacionalnim karijerama. I u dobrim su godinama, nikako na zalasku. Mislim na Aleksu Vukanovića, Njegoša Petrovića, Vukana Savićevića, Uroša Nikolića, malog reprezentativca Crne Gore Andriju Radulovića. Tu je Mateus Indio, dobar igrač je i Radomir Milosavljević. Taj kvalitet dodatno je pojačan dovođenjem Kejleba Zadija Serija, koji je igrao u Francuskoj. Svi oni mogu da reše jednim potezom. Moramo defanzivno da budemo jako dobri, agresivni i kompaktni, da im ne dozvolimo mnogo prostora. Ofanzivno je potrebno da budemo na nivou poslednjih utakmica, možda još malo da podignemo. Moramo da držimo koncetraciju 100 minuta, ne 90. Sigurno da imamo šansu da napravimo pozitivan rezultat, iako respektujemo Vojvodinu. U dobroj su formi, pobedili su poslednje dve utakmice. I mi igramo dobro", ceni Matić.

Za sastav konkurišu svi, osim prve klupske zvezde.

"Bila je velika potrošnja na prethodne dve utakmice smeštene između petka i utorka, ali imali smo dovoljno vremena za oporavak. Posle ide mini pauza. Bićemo u Novom Sadu bez Adema Ljajića. Osetio je bol u listu po ulasku na teren u finišu duela sa Voždovcem. Svi ostali su zdravi, a nadam se i orni da napravimo dobar rezultat. Vraća nam se Marko Šćepović. Ide Vojvodina, pa pauza, a potom slede Čukarički, TSC i Partizan. Sve zahtevne utakmice. Tu bi trebalo da pokažemo da smo dobri, da smo jaki. Igrači postaju veliki na velikim utakmicama", završava priču Igor Matić.


tagovi

Igor MatićMozzart Bet SuperligaFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara