Tijago Silva (©Reuters)
Tijago Silva (©Reuters)

Ima mlađih, ali ne i boljih: Tijago Silva u Čelsiju još jednu sezonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 22:55

Brazilac postigao dogovor sa londonskim klubom oko produžetka saradnje

Doveo je Čelsi letos Kalidua Kulibalija i Velsija Fofanu, proteklog meseca i Benou Badijašila, pride prošle sezone prvom timu priključio i Trevoa Čalobu, podmladivši tako poslednju liniju, ali i pored toga pouzdanijeg štopera od Tijaga Silve nije pronašao. I zato će Brazilca zadržati na Stamford bridžu makar za još iduću sezonu.

Silva je, kako je ranije danas najavljivano, postigao dogovor sa Čelsijem oko produžetka ugovora i tako se obavezao na vernost klubu iz Londona do leta 2024. godine.

Izabrane vesti

Uprkos činjenici da Čelsi ove sezone u proseku prima po gol na utakmici u Premijer ligi te da generalno beleži rezultate ispod svih očekivanja, Silva je jedan od boljih fudbalera ekipe Grejama Potera. Budući da je još u septembru zagazio u 39. godinu života, zaista je čudesno na kom nivou Silva igra. Ne samo tokom aktuelne sezone u kojoj je propustio samo dve premijerligaške utakmice, već od dolaska u klub pre dve i po godine iz Pari Sen Žermena. Bez obeštećenja!

Naravno, Silvin ostanak u Čelsiju ima veću pozadinu od njegovih odličnih igara. Svojim dvodecenijskim iskustvom Brazilac i te kako ima čemu da nauči znatno i po petnaestak godina mlađe kolege iz odbrana, a kakav uticaj ima na njih već su ranije govorili Čaloba i Badijašil.

"U svlačionici su neka ogromna imena kao što je Tijago Silva – legenda! On je igrač na kog se ugledam i zaista sam srećan što imam priliku da igram pored njega", rekao je Badijašil početkom januara. Pre njegovog dolaska Čelsi je na svakoj od četiri utakmice u 2023. godini primio po gol. Otkako ga je na poslednje tri Poter upario sa Silvom - nijedan.



tagovi

Tijago SilvaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara