Marko Gobeljić i Vladan Milosavljev (©Starsport)
Marko Gobeljić i Vladan Milosavljev (©Starsport)

Inđijin Divac sa 35 igra u životnoj formi: Ma koje godine? Moram da skupim još osam asistencija

Vreme čitanja: 5min | uto. 29.03.22. | 09:44

"Vratili smo se na prvo mesto i ne planiramo da silazimo", poručuje za Mozzart Sport Vladan Milosavljev

Dugo je Inđija imala Predraga Kodža, a sada ima Vladana Milosavljeva.

Nekadašnji Radov đak, koji je deo fudbalskog školovanja proveo i u Crvenoj zvezdi, takođe je desetka zeleno-belih koja prkosi krštenici i uprkos tome što je duboko zagazila u četvrtu deceniju života igra na zapaženom nivou.

Izabrane vesti

Sa 10 golova Milosavljev, poznat po nadimku Divac još iz mlađih dana provedenih u klubu sa Banjice, najbolji je strelac Inđije, vodećeg tima na tabeli Prve lige Srbije i najefikasnijeg u drugoligaškom karavanu (46 pogodaka u 38 utakmica).

Golovima koje je dao dodao je i šest asistencija.

"Ma koje godine? Imam ja još da igram, moram da skupim još osam asistencija do kraja sezone. Sa 10 golova sam oborio lični rekord, koji je prethodno bio sedam, koliko sam dao prošle sezone u Kolubari i pre toga u grčkom OFI-ju. Te sezone sam u drugoj ligi Grčke imao i 13 asistencija, pa moram da pojurim i taj rekord", kroz osmeh je poručio 35-godišnji Milosavljev u razgovoru za Mozzart Sport.

Veliki je broj klubova za koje je Milosavljev nastupao. Pošto nije dobio priliku da debituje u Crvenoj zvezdi vratio se u Rad na pozajmicu, išao i u Vardar i Hajduk iz Kule. Potom se otisnuo u inostranstvo, gde je promenio nekoliko klubova u Češkoj (Karvina, Viktorija Žižkov, Banjik Ostrava), Grčkoj (Levadijakos, OFI Krit, Apolon Pontus, Trikala). Igrao je i za banjalučki Borac, u Rusiji za Tjumen, kao i za albanski Ljuftetari iz Đirokastra.

"Taj klub u Albaniji se u međuvremenu ugasio. Dok sam ja bio tamo igrali smo kvalifikacije za Ligu Evrope u kojima smo ispali od Ventspilsa. Ima u Albaniji dobrih klibova i igrača, neki protiv kojih sam igrao sada su u inostranstvu i nastupaju u Ligi šampiona. Liga im ima 10 klubova, većinom su iz Tirane i imaju dobre uslove. Na primer Teuta u Draču ima stvarno dobar teren. Od 10 klubova samo dva-tri nemaju adekvatne uslove. Što se mene tiče, nisam imao baš nikakve probleme, gde god da smo igrali", ističe Milosavljev.

Iskusni vezista u Inđiji igra svoj drugi mandat. Zeleno-beli dres nosio je u superligaškoj sezoni 2019/2020, a potom je pomogao Kolubari da se prvi put u istoriji plasira u najjači rang domaćeg fudbala.

"Povratak u Inđiju dogovoren je za tri minuta. Dobro se poznajemo, lepo mi je ovde, imam ugovor na još godinu dana i voleo bih da to bude u Superligi. Klub zaslužuje da igra tamo, imamo dobru ekipu što se moglo videti u derbiju protiv Mladosti".

Zaista je nedeljni okršaj vodeća dva tima Prve lige Srbije bio na visokom nivou. Inđija je pobedila i vratila se na prvo mesto.

"Vratili smo se i ne planiramo da silazimo sa vodeće pozicije. Mislim da smo stvarno zaslužili Superligu: najefikasniji smo, imamo četvrtu najbolju odbranu u ligi, cele sezone igramo dobro, imali smo mali pad forme, ali to je jer smo bili još u zimskom snu, a dolaskom proleća i mi smo se probudili. Derbi je stvarno iznenadio sve kvalitetkom utakmice. Dobar ritam, mnogo šansi, golovi... Opravdali smo epitet derbija, a na našu sreću i pobedili 2:1".

Jeste optimista, ali Milosavljev upozorava da neće biti lako sačuvati lidersku poziciju.

"Ostalo je još devet utakmica do kraja. Pre plej-ofa nas čeka teško gostovanje u Dobanovcima, pa nam dolazi Železničar, koji je trenutno treći na tabeli. Verujem da će biti i to lepe utakmice. Prvo mesto donelo bi nam domaćinstvo u plej-ofu protiv drugog, trećeg, petog i osmog na tabeli. To dosta znači, siguran sam da će plej-of biti veoma uzbudljiv".

Gol iz penala protiv Mladosti bio je Milosavljevu jubilarni deseti ove sezone, a treći protiv Novosađana, pošto je u oktobru dvaput pogodio u pobedi Inđije sa 3:2.

"Mladost je ozbiljna ekipa, dosta je uloženo u tim i imaju kvalitet, nisu slučajno tu gde jesu na tabeli. Ja volim teške utakmice, uvek sam dodatno motivisan za njih", kaže 35-godišnji vezista koji je prošle sezone u dresu Kolubare imao zanimljivu raspodelu golova. Pogađao je u oba meča protiv Borca iz Čačka, Žarkova i Dubočice. Jednom i protiv Zemuna, pa je na kraju sezone imao sedam golova i pet asistencija kojima je pomogao Lazarevčanima da kao drugoplasirani odu u Superligu.

U aktuelnom timu Inđije Vladan Milosavljev je najstariji i među najiskusnijima. Otud i dodatna obaveza.

"Jeste, stariji igrači uvek moraju da budu primer mlađima, moraju da vuku ekipu, a rezultati pokazuju da uspevamo u tome. Ima tu još igrača sa iskustvom igranja u inostranstvu ili u Superligi, dobro je uklopljen tim. Imali smo pad forme početkom drugog dela i seriju od pet mečeva bez pobede do pomenutog derbija, ali vratili smo se na pobedničku stazu i verujem da ćemo nastaviti njom".

Ponovio je vezista Sremaca da ne razmišlja o kraju karijere. Od 28 utakmica u Prvoj ligi ove sezone nastupio je u 25, od kojih 24 kao starter. Svestan je, ipak, Milosavljev da nije brz kao nekada, što mu je bio glavni adut.

"Telo me još služi, snaga nije kao što je bila, ali i dalje imam hitrinu. Motiv mi ne fali, elan je na maksimumu, pa ćemo videti koliko još ću izdržati da igram ozbiljan fudbal. Posle iz ljubavi može neka niža liga".

Zoran Tošić i Vladan Milosavljev (©MN Press)Zoran Tošić i Vladan Milosavljev (©MN Press)

Kao neko ko je promenio razne lige i klubove, Milosavljev je svestan šta Srbiji najviše nedostaje.

"Srbija ima dosta dobrih i zanimljivih ekipa, ali nažalost nema adekvatne uslove da se to vidi u kontinuitetu. U zimskom periodu pojedine utakmice ni na šta ne liče zbog očajnih terena. Ne govorim samo o Prvo ligi, već i o Superligi".

Posebnu pažnju ove sezone u Prvoj ligi pažnju privlači ekipa Grafičara. Đaci Crvene zvezde najmlađi su u ligi, a od dolaska Marka Neđića koji je većinu vodio kroz mlađe kategorije crveno-belih igraju fantastičan fudbal i uspeli su da se sa pretposlednjeg mesta probiju do desete pozicije i borbe za mesto u plej-ofu.

"Grafičar ima Zvezdinu decu koja su vrlo talentovana i dugo zajedno. Neki od njih prave razliku na terenu i to se jasno vidi. Ja sam mišljenja da svakoj ekipi treba i neki iskusan igrač koji će da povuče, ali i spusti na zemlju kada treba, a oni to imaju u Ibanjezu i još par igrača. Dobro su ukomponovani što se vidi po rezultatima u poslednje vreme".

Inđija je nedavno promenila trenera. Posle serije mečeva bez pobede klupu je napustio Nebojša Jandrić, a zamenio ga je Milan Kuljić. Iznenadio je sve takav potez, s obzirom na plasman na tabeli, ali se ispostavio kao efikasan pošto se ekipa trgla dolaskom novog trenera.

"Kada ekipi ne ide, neko mora da podnese žrtvu kako bi se situacija promenila. Trener Jandrić je odlučio da to bude on, verovao je da će njegovim odlaskom igrači da se trgnu, što se ispostavilo kao tačno. Drugo poluvreme protiv IMT-a, u kom smo nadoknadili 0:2 i meč protiv Mladosti odigrali smo na baš visokom nivou. Verujem da ćemo tako i nastaviti", zaključio je Milosavljev


tagovi

FK InđijaInđijaPrva liga SrbijeSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara