Inter pristao: Najngolan se vraća na mesto uspeha

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 18:36

Opet će sarađivati sa Di Frančeskom

Radža Najnoglan će po treći put u karijeri zadužiti opremu Kaljarija. Klub koji mu je prvo lansirao karijeru, pa je potom oživeo, sada će opet pokušati da izvuče ono najbolje iz kontroverznog Belgijanca.

Prema tvrdnjama više italijanskih medija, Inter je danas dao zeleno svetlo za „suvu“ pozajmicu Najngolana u Kaljari. To znači da klub sa Sardinije neće imati fiksnu mogućnost da otkupi belgijskog vezistu na kraju sezone po nekoj unapred dogovorenoj ceni, ali će moći da razgovara sa Interom na leto o uslovima pod kojima može da kupi Belgijanca.

Izabrane vesti

Najngolan je 2010. prvi put došao u Kaljari kao anonimus iz Pjaćence. Za četiri godine na Sardiniji je postao jedan od najboljih veznih fudbalera u ligi, a tamo se i oženio. Od brojnih ponuda velikih klubova je u leto 2014. izabrao onu iz Rome koja ga je kupila za 15.000.000 evra. U Rimu je pružao sjajne partije, a pogotovo u poslednjoj sezoni pod palicom tadašnjeg trenera Euzebija Di Frančeska. U leto 2018. je u 38.000.000 evra teškom transferu prešao u Inter kao veliko pojačanje ali nije opravdao očekivanja.

U prvoj sezoni je dobro sarađivao sa trenerom Spaletijem, ali je precrtan dolaskom Atonije Kontea. Otišao je na pozajmicu u Kaljari i tamo potpuno oživeo karijeru pružajući sjajne partije. Letos mu je pozajmica istekla, Kaljari je želeo da ga otkupi, ali nije želeo da plati 15.000.000 evra koliko je tražio Inter. Igrač je ostao u Konteovom timu ove sezone ali skoro da nikako nije igrao.

Na današnjem sastanku Kontea i uprave kluba je odlučeno da Najngolan može da ide na pozajmicu u Kaljari kako bi se Inter rešio makar dela njegove visoke plate koja iznosi 4.500.000 evra godišnje neto. Nerazuri će i tokom pozajmice plaćati manji deo Najnoglanove zarade uz nadu da će Kaljari sledećeg leta dostaviti ponudu koja bi ih za sva vremena rešila kontroverznog Belgijanca.

Na Sardiniji će Najngolan opet sarađivati sa nekadašnjim trenerom iz Rome, Euzebijom Di Frančeskom, a dolazi kao hitna zamena za hrvatskog vezistu Marka Roga koji je doživeo tešku povredu kolena i najverovatnije je završio sezonu.


tagovi

Radža NajngolanZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara