Isko (© Reuters)
Isko (© Reuters)

Isko i Betis – zapelo oko produžetka saradnje… Ali problem nije nerešive prirode

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 15:33

Klub iz Andaluzije želi da potpiše novi ugovor sa vezistom i zadrži ga barem do 2026. godine na Benito Viljamarinu

Drugu mladost proživljava Isko na Benito Viljamarinu, rehabilitovao je karijeru u potpunosti, dokazuje iz vikenda u vikend – a vala i radnim danima u Evropi – da nije zadrđao, da nije zaboravio da igra fudbal. Dodir majstora je i dalje tu, navijači svaki put kad ima loptu ucakle očima i jedva čekaju da vide šta im je spremio, a klupsko rukovodstvo hoće da pojede prste.

Isko je mesecima bio bez kluba, svi su zazirali, niko nije hteo da ga angažuje. Betis se odvažio, odgovorni su poslušali Manuela Pelegrinija, čoveka koji je španskom vezisti fudbalski otac, i nisu zažalili. Ali, jesu zbog toga što je saradnja potpisana samo do idućeg leta. Krenuli su u pregovore o sklapanju novog i – zapelo je oko produžetka.

Izabrane vesti

Manuel Pelegrini je verovao u Iska, ali izgleda da nisu svi u klubu. Procurili su pojedini detalji po njegovom dolasku na Benito Viljamarin, što baš i nije naišlo na odobravanje njegovog zastupnika. A, pitanje je i da li je sve što je plasirano istinito…

“Objavljeno je kako mora da ispuni određene stvari vezane, da postoje fiksne varijable i brojke od 25 utakmica, čak i raskidna klauzula… Sve to je pomalo nadrealno, već sam to rekao”, rekao je Iskov agent Pedro Bravo.

Problem postoji, ali nije nerešive prirode. Isko i Betis žele istu stvar – da dođe do produžetka saradnje do 2026. godine.

“Ako to do sada nije rečeno, Betis je taj koji je postavio određene uslove koji mu sada štete, sa njihove strane je procurilo to što je objavljeno. Jer, kada je Isko stigao, klauzula od 10.000.000 bila je prevelika, a sada je za ovo što pruža zanemarljiva. I to može malo da zamagli neke stvari. Ono što je istina da je sportski sektor pre mesec dana želeo da se saradnja produži. To želimo i mi”.

Dakle, već su seli za pregovarački sto, međutim, Betisova ponuda nije u potpunosti zadovoljila Iskova očekivanja. Dobro je o svemu razmislio i staviće na papir svoje zahteve. Pa, ako se andaluškom klubu sviđa – biće ruka ruci. Za sada nema povlačenja u pregovorima, niti je neka od dve strane zabasala u ćorsokak.

“Nismo bliže. Dostavićemo kontraponudu, videće šta je to što mi tražimo. Optimista sam, jer Betis želi da ugovor bude obnovljen sa Iskom, i Isko želi da ostane u Betisu. Osuđeni smo na međusobno razumevanje”, zaključio je Iskov zastupnik.


tagovi

BetisIsko Alarkon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara