Printscreen
Printscreen

Istoriju Odžaka piše srećni nigerijski princ, Tekstilac hita ka Superligi

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 17:55

Ukačukvu uneo autentičnu afričku razigranost u "Svu tu ravnicu" i dao gol za pobedu u vojvođanskom derbiju, Smederevci prate u stopu

"Proklet salaš i sa njim ravnica sva, ako sa tobom nisam ja" moglo bi da se zapeva u Odžacima krajem juna, kada se nigerijskom desnokrilnom napadaču Princu Lakiju Ukačukvuu bude završila pozajmica iz IMT-a i on se vrati u Beograd. Stigao je avgusta prošle godine mladi nigerijski sin u zapadni deo Bačke i uneo autohtoni kolorit u samo naizgled monotonu vojvođansku ravnicu. Sudeći prema igrama fudbalera Tekstilca u aktuelnoj takmičarskoj godini, ovog proleća bi u Odžacima mogao da se odigra jedan od najznačajnijih događaja još od oslobođenja grada od nacističkih okupatora 1944. godine, inicijalne kapisle za kasnije izbijanje čuvene Batinske bitke, u kojoj su vojvođanske brigade i vojnici Crvene armije prešli Dunav, oslobodili Beli Manastir i Dardu i suzbili nemačke snage na teritoriju Ugarske. Jer, šta bi potencijalni ulazak u najviši rang srpskog fudbala drugo bio nego to!

Fudbaleri Tekstilca trijumfovali su u 31. kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije na gostovanju u stotinak kilometara udaljenoj Inđiji 1:0 (0.0), a gol vredan tri boda za ekipu Branka Mirjačiča delo je Princa Lakija Ukačukvua u 29. minutu. Defanzivac Inđije Andrija Mijailović napucao je Darka Stojanovića na dvadesetak metara od gola, a lopta se srećno po goste odbila u šesnaesterac do Miloša Zličića. Lazarov mlađi brat uposlio je usamljenog Nigerijca na drugoj strani i savladao golmana Inđije Luku Tasića. Odžačane u stopu prate fudbaleri Smedereva. Tim Saše Mićovića savladao je Radnički iz Sremske Mitrovice 1:0 (0:0), a pogodak dovoljan za deobu trećeg mesta sa Tekstilcem, dao je 33-godišnji Nikola Dimitrijević nakon centaršuta Ivana Ćorkovića u 76. minutu.

Izabrane vesti

Mogao je Tekstilac i do prve dve pozicije pred plej-of, imao je fantastične rezultate tokom prolećnog dela sezone, dobro se držao sve do pet kola pred kraj ligaškog dela i onda posustao. Jedinstvo iz Užica preteklo je Odžačane na drugom mestu pred doigravanje, ali je Tekstilac ambicije da se direktno plasira u najviši rang potvrdio trijumfom na startu plej-ofa. Petoplasirana Inđija imala je u pokrajinskom derbiju veliku priliku da odmakne Tekstilcu na velikih pet bodova prednosti, ali je nesmotrenošću u zadnjoj liniji otpala mogućnost za veliku radost izabranika Jovana Golića.

Čuvali su gosti vođstvo na sve moguće načine do kraja, pokušali da smire intenzitet igre i u potpunosti uspeli u tome. Arbitar Nikola Bikić podelio je čak pet žutih karotna igračima Tekstilca u drugom poluvremenu, što dovoljno govori o agresivnosti na svaki iole ozbiljniji pokušaj Inđijaca da ugroze veterana Bojana Braća. Filip Sredojević, Leontije Vasić, Dejan Stanković, Ivan Davidović i Radovan Avram upisani su u beležnicu sudije. Odžačani će u narednoj rundi dočekati lidera OFK Beograd (sledeće subote), dok će Inđija gostovati Užičkom Jedinstvu.



MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 31. KOLO

PLEJ-OF

Subota

Inđija - Tekstilac Odžaci 0:1 (0:0)

/Okučukvu 29/

Smederevo - Radnički Sremska Mitrovica 1:0

/Dimitrijević 76/

Nedelja

16.00: OFK Beograd – Jedinstvo Ub

18.00: Mačva - Grafičar

PLEJ-AUT

Nedelja

17.00: Dubočica – Sloboda Užice

18.00: Metalac – Radnički Novi Beograd

20.00: Kolubara – RFK Novi Sad

Ponedeljak

16.00: OFK Vršac – Mladost GAT




tagovi

InđijaTekstilac OdžaciSmederevoRadnički Sremska Mitrovica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara