Đorđo Kjelini (©Reuters)
Đorđo Kjelini (©Reuters)

Jedna od onih priča: Kako je Đorđo Kjelini zamalo završio u – Sanderlendu

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 10:16

Posao bio načelno dogovoren

Mnogo je tih „šta bi bilo kad bi bilo“ priča u svetu fudbala, o dogovorenim, a neostvarenim transferima, koji bi možda promenili istoriju nekog kluba, dok bi se sigurno karijera igrača odvijala u drugačijem pravcu.

Jedna od tih je najnovija storija koju je uoči finala Evropskog prvenstva lansirao Dejli Mejl, a po kojoj je Đorđo Kjelini pre petnaestak godina bio na pragu prelaska u – Sanderlend.

Izabrane vesti

Kjelini se tada probijao na veliku scenu u dresu Juventusa, dok je na klupi Crnih mačaka bio Roj Kin. Znači, neka 2006. godina, recimo. Engleski list donosi priču kroz svedočenje Mika Brauna, tadašnjeg šefa skauting službe crveno-belih.

Bio je dan kao svaki drugi, kada mi je zazvonio telefon, a sa druge strane žice se čulo „Da li bi vam bio interesantan Kjelini“. Odgovorio sam: „Da li dete voli Božić? Apsolutno da. Ali nema šanse da on dođe ovamo“. On mi je rekao: „Prepustite to meni“, počeo je priču Braun.

Transfer je posle nekoliko dana počeo da se „kuva“.

Nekoliko dana kasnije isti čovek me je pozvao i rekao da je Kjelini zainteresovan. Otišao sam i rekao sve Roju Kinu. Posle nekoliko dana pitao sam ga šta se dešava, rekao mi je da je maltene sve gotovo. Mogli ste da me perom nokautirate“.

Čak je i Juventus pristao.

Sve je bilo dogovoreno i sa Juventusom, za obeštećenje od 9.000.000 evra. I Kjelinijevi uslovi su bili prihvaćeni. Pomislio sam, da ako sve to uspemo da dovedemo do kraja, preplivaću Kanal od sreće“.

A, onda je odjednom sve puklo. I to zbog 250.000 evra. Za koje Braun ni danas ne zna kome je trebalo da odu.

Bila je velika šteta, taj dečko je mogao da bude nova ikona Sanderlenda. Kada sam ga prvi put uživo gledao, video sam da ima taj „neće proći“ stav na terenu. Popunio je sve stavke skautskog izveštaja: ima igru glavom, ume da čita igru, dobija duele. Njemu je bilo gotovo pitanje religije da niko ne može da ga prođe na terenu. Uvredio bi se kad bi neko pored njega šutnuo na gol“, priseća se Braun.

Đorđo Kjelini je na kraju ostao u Juventusu, u njemu je bez prekida od 2005. godine i biće još koju, pošto je dogovorio sa Starom damom produžetak saradnje za još godinu dana.


tagovi

JuventusSanderlendĐorđo Kjelini

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara