Stadion Astre (©Shutterstock)
Stadion Astre (©Shutterstock)

Jedni bez devetorice igrača, drugi bez licence – obrni, okreni, Evropa je nemoguća misija

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.06.20. | 17:12

Gaz Metan bi na kraju meseca kada im ugovor istekne mogao da napusti veliki broj

Dobre vesti za Astru pred večerašnji duel sa Gaz Metanom (19.00). Dosadašnji trener Bogdan Andone, produžio je ugovor – isticao sutra – na još godinu dana, odbivši bogatu ponudu iz Emirata, pa će Crvene đavole predvoditi i posle trećeg kola plej-ofa. Gosti iz Medijaša nisu bili te sreće. Tabor je napustio Edi Jordanesku, a na njegovo mesto došao je Dušan Uhrin koji će predvoditi tim u preostalih sedam kola, ne računajući ovo, jer je tek danas stigao u Rumuniju.

Ligaški deo je bio prilično ujednačen, pa će posle podele bodova, svi učesnici imati šansu da se domognu mesta u Evropi, čije je kvalifikacije Astra poslednji put igrala 2017. godine i to samo zahvaljujući nemogućnosti Voluntarija i Kluža da obezbede UEFA licencu. O tituli verovatno niko ne razmišlja, pošto će vrlo verovatno, treći put uzastopno, Klužu, pogotovu posle pobede nad FCSB u ovom kolu. Međutim, i da obezbede drugu ili treću poziciju, ni jedni ni drugi neće moći u Evropu, jer Astra nema licencu, a Gaz Metan slabo stoji finansijski.

Izabrane vesti

Konstantin Budesku (©Reuters)Konstantin Budesku (©Reuters)

Stoga se u Medijašu sprema “beg”. Pored pomenutog trenera, čak devetorica prvotimaca bi mogla da napuste klub jednom kada im na kraju meseca ugovor istekne. Trojica su već izostavljena iz sastava za današnji meč, a polako i ostala šestorica pakuju kofere, zbog čega bi danas veliki broj omladinaca mogao da dobije priliku.

Astra je u uvodnom kolu plej-ofa poražena od Kluža, da bi potom slavila protiv Botošanija u prethodnom kolu. Gaz Metan je takođe na startu upisao poraz, ali je potom “uštopova” lidera remijem bez golova.

Andone će konačno moći da računa na Konstantina Budeskua i Denisa Alibeka, a nekadašnja želja Crvene zvezde po prvi put će se po prvi put naći u protokolu još od sredine decembra prošle godine i povrede na meču sa Klužom. Alibek bi pak mogao da promeni klub na kraju meseca, kada mu ugovor istekne.


Gledante MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...

 Nedelja

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF

Nedelja

Kluž - FCSB 1:0 (0:0)

/Popesku 23 autogol/

Ponedeljak

19.00: (2,50) Astra (3,05) Gaz Metan (3,05)

Univerzitatea Krajova - Botošani ***odloženo

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Rumunija 1AstraGaz Metan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara