Jezivo je izgledalo, ali Bas Dost je dobro (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 19:03

Iskusni napadač se samo srušio

Jezive scene su viđene danas popdne u Alkmaru i podsetile su na onaj užasni momenat kada je Kristijan Eriksen zabrinuo celu planetu.

Iskusni napadač Bas Dost se u finišu utakmice njegovog NEC-a i domaćeg AZ Alkmara samo srušio na teren i ostao bez svesti.

Izabrane vesti

Igralo se neko vreme dok je ležao jer u prvi mah akteri na terenu nisu shvatili ozbiljnost situacije ali je ubrzo postalo jasno da je holandski fudbaler kolabirao i da mu je život ugrožen. Hitno su reagovali lekarski timovi oba tima i ukazali mu prvu pomoć. Desetak minuta je trajala neizvesnost, postavljen je neprovidni paravan oko Dosta i ceo stadion je bio u strahu.

Nakon ukazivanja prve pomoći, prevezen je u bolnicu, a potom se oglasio njegov klub i saopštio da je u svesnom i stabilnom stanju.

Do tog kobnog momenta, gosti iz Najmehena su vodili 2:1 protiv AZ Alkmara koji nema poraz ove sezone a Dost je upisao gol i asistenciju i izrastao u apsolutnog junaka meča. Sa 34 godine i 151 danom je postao najstariji igrač NEC-a u poslednje 22 godine koji je na istoj utakmici dao i namestio gol.

Meč je prekinut u 88. minutu i posle posla sata pauze je odlučeno da se večeras neće nastaviti. Što se tiče tiketa odigranih u MOZZART-u, za sve koji su ovaj meč stavili na tikete pre početka, računa se aktuelni rezultat pri prekidu ako se utakmica ne nastavi u narednih 48 sati. Za one koji su se kladili uživo, računa se kvota 1,00.


tagovi

Bas Dost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara