Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

Joga Bonito Partizanove dece protiv Rumuna, sad ih čeka Šerif

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 19:49

Crno-beli lako overili plasman u drugo kolo Lige šampiona za mlade - 4:0

Igraće se i dalje Evropa u Humskoj! Posao započet u Rumuniji pre tri sedmice, omladinci Partizana završili su na vrlo autoritativan način u beogradskom revanšu sa Univerzitateom iz Krajove (4:0), plasiravši se u drugo kolo Lige šampiona za mlade (put prvaka).

Blizu je ekipa Nenada Stojakovića ostvarivanja prvog, velikog cilja, odnosno prezimljavanja u Evropi. Ostalo je samo da eliminišu moldavski Šerif, koji je prilično lako izbacio ekipuiz Litvanije.

Izabrane vesti

Bilo je vrlo jasno, još tokom prvog meča u Krajovi, da je srpski šampion mnogo kvalitetniji rival od Rumuna. Partizanova deca su dominirala i na gostujućem terenu, a večeras na stadionu u Humskoj samo su pokazali da su trenutno svetlosnu godinu ispred vršnjaka sa istoka.

Dobio je trener Partizana pojačanja iz sopstvenih redova za revanš protiv Krajove. Timu, koji je nedavno remizirao sa Crvenom zvezdom, priključili su se prvotimci Bogdan Mirčetić i Janko Jevremović. I nije potrajala neizvesnost dugo u Humskoj.

Iako je Krajova počela hrabro meč, čisto da golman crno-belih Vanja Radulaški pokaže klasu, Partizan je poveo iz prve velike šanse. Odlično se u tom trenutku Bogdan Mirčetić snašao, i nagradio asistenciju.

Sa manje pritiska na leđima, i dva gola viška, igrači Partizana su igrali mnogo slobodnije. Tehnički su dominirali u duelima sa ekipom iz Rumunije, teško je bilo gostima da brane situacije jedan na jedan. Nije bilo mnogo šansi, ali su crno-beli bili apsolutni gospodari situacije.

Čekali su pravi momenat i dočekali ga. Ako je i bilo dileme, posle pogotka Ugrešića u 52. minutu iste su nestale. Bila je to još jedna dobra akcija i asistencija jedna od najvećih srpskih talenata Janka Jevremovića.

Igrala su se Partizanova deca do kraja meča. Izgledalo je povremeno da imaju fudbalera više u polju, jer Rumuni su izgubili i onomalo samopouzdanja i sistema. Nisu imali domaći milosti, udarali su Krajovu kao džak. Do kraja meča pogađali su još Petrović i Jankovića.

 PARTIZAN - KRAJOVA 4:0 (prvi meč 1:0)

/Mirčetić 8, Ugrešić 52, Petrović 62, Janković 76/

Stadion: Partizan

Gledalaca: 1000

Sudija: Radoslav Gidženov (Bugarska)

PARTIZAN (4-2-3-1): Radulaški - Roganović, Petrović (od 78. Popović), Simić, Ćelić (od 79. Filipović) - Janković, Dragojević - Jevremović, Alilović, Mirčetić (od 66. Petrović) - Ugrešić (od 70. Došlov).

KRAJOVA (4-3-3): Goga - Gašpar, Mitrače, Brasfoleanu, Ene - Sala (od 70. Gaina), Lapadatesku, Tomsa - Barbu, Bana (od 80. Stana), Vancea (od 67. Petersku).


tagovi

Liga šampiona za mladeomladinci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara