Depaj (© AFP)
Depaj (© AFP)

Još jedan Barsin poraz na tržištu: Memfis Depaj ostaje u Lionu

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 13:23

Čak i po cenu da Francuzi ostanu bez centa obeštećenja

Mesecima se pisalo i pričalo o Lautaru Martinezu, samo da bi Argentinac ostao u Interu. Velika želja bio je Erik Garsija, međutim, štoper nije mrdnuo iz Mančester Sitija. Planirala je Barselona u prethodnom prelaznom roku i Memfisa Depaja, pa i u Lionu udarila u stativu.

Ruku na srce, Katalonci su nastavili da pritiskaju, obleću i dalje kao lešinari oko reprezentativca Holandije, deluje da se i njemu prelazi na Kamp Nou kako bi sarađivao sa Ronaldom Kumanom, ali od tog posla nema ništa.

Izabrane vesti

Bar ako je suditi na osnovu reči Žana Mišela Ole, predsednika Liona, odlučnog u poruci javnosti da 26-godišnji centarfor ostaje do narednog leta. To što ga Barsa traži kao hleb nasušni u situaciji kad klasičnog centarfora nema ne interesuje iskusnog rukovodioca. Zacrtao je Ola povratak Lavova pod okrilje UEFA i u toj misiji kapitena je označio ključnim igračem.

Izuzetan je fudbaler Memfis Depaj. Vuče tim napred, zajedno sa ostalim momcima i kao takav nam je neophodan. Prvi sam rekao da neće preći u Barselonu, međutim, niko me nije slušao, svi su mislili da sigurno odlazi“, ističe Ola u izjavi za Radio Monte Karlo.

Ovo znači da je Lion spreman da napravi ekonomski gubitak zarad ostvarivanja takmičarskih ambicija, što je retkost u modernom sportu. Pre tri i po godine doveo ga je za 16.000.000 evra iz Mančester junajteda, a ukoliko ga ne proda u januaru – makar i za manje novca – na leto Memfis stiče pravo da kao slobodan fudbaler promeni sredinu. Pitanje je da li Barsa želi toliko da ga čeka u situaciji kad nema ko da završava akcije, mada je jasno da Lion ne želi da posluje sve do juna.

Od početka sam vam pričao da nema ništa od transfera Depaja. Pogotovo ne u godini kad smo nepravedno ostali bez plasmana u evorpska takmičenja. Zato moramo po svaku cenu da uspemo ove sezone, tako da Memfis ostaje“, dodao je Žan Mišel Ola.



tagovi

Memfis DepajŽan Mišel Ola

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara