(© bayer04fussball)
(© bayer04fussball)

Još jedna bombica na Baj areni: Krilo koje rešava utakmice za 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 09:38

Nejtan Tela u Leverkuzenu

Igra dobro, posluje dobro. U subotu veče je obradovao navijače još jednom efikasnom pobedom (3:0 u Menhengladbahu), a u nedelju jutro dodatnim transferom. Bajer iz Leverkuzena je ozvaničio osmo letnje pojačanje pošto je doveo Nejtana Telu i tako dodatno zaoštrio konkurenciju na ofanzivnim pozicijama, gde je ionako jak.

Za 24-godišnjeg Engleza, Farmaceuti su platili obeštećenje Sautemptonu 20.000.000 i dobili fudbalera sposobnog da rešava utakmice. Prošle sezone, dok je bio na pozajmici u Barnliju postigao je čak 17 golova u Čempionšipu i pomogao ekipi Vansana Kompanija da se ekspresno vrati u Premijer ligu iz koje je njegov dosadašnji klub ispao. Kako Sveci nisu imali rezon da ga zadrže, a dobili su dobru ponudu, Tela se preselio u Nemačku.

Izabrane vesti

U ekipi Ćabija Alonsa biće mu namenjena uloga po desnoj strani koju je posle odlaska Muse Dijabija u Aston Vilu preuzeo novajlija iz Borusije Menhengladbah, Jonas Hofman. Reprezentativac jeste iskusniji i trenutno bolji, ali Teli su tek 24 godine i kako je primetio sportski direktor Simon Rolfspred njim je velika mogućnost napretka“.

Na kraju krajeva, ugovor je potpisao na pet godina i njegovo vreme će svakako doći u nekom trenutku. Makar na startu bio u ulozi rezerviste. Mada, duga je sezona, osim prvenstva i Kupa Nemačke, igraće Leverkuzen i u Ligi Evrope, pa će za sve biti mesta.

Telakoji je počeo u mlađim kategorijama Arsenala, a potom oblikovan u čuvenoj akademiji Sautemptona – zasad je poslednje pojačanje ekipe Ćabija Alonsa. Prethodno su dovedeni: Viktor Bonifejs (Union Sen Žiloaz), Granit Džaka (Arsenal), Jonas Hofman (Borusija Menhengladbah), Artur (Amerika Mineiro), Matej Kovar (Mančester junajted), Alehandro Grimaldo (Benfika) i Josip Stanišić (Bajern, pozajmica).

Ukupan trošak 77.500.000 evra.


tagovi

Nejtan TelaTransferiLetnji prelazni rok 2023Bajer LeverkuzenSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara