Robin van Persi (©AFP)
Robin van Persi (©AFP)

Još jedna igračka legenda ide u trenere: Mister Robin van Persi

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 15:44

Ako se tako za njih kaže u Holandiji...

Džon Heitinga pomoćni trener u Vest Hemu, Mark van Bomel šef struke u Antverpenu, Dirk Kajt sedi na klupi Beršota, a sada će još jedan član holandske generacije koja je 2010. igrala finale Mundijala u Južnoj Africi dobiti veliku šansu u trenerskim vodama.

Kako javljaju holandski mediji, legendarni Robin van Persi je na korak od preuzmanja uloge šefa struke u Herenvenu.

Izabrane vesti

Uprava plavo-belog kluba već je obavila nekoliko razgovara sa holandskim rekorderom po broju golova u državnom timu i u načelu pronašla tememj za buduću saradnju. Koja će početi od leta. Tada će naime sa Abe Lenstra stadiona otići Kes van Vonderen, a Herenven nije uspeo da se dogovori sa bivšim strategom Ajaksa Morisom Stajnom, pa ni sa Rikom Krujsom, koji je napustio VVV Venlo.

Baš kada su ostali bez rešenja na vrata im je zakucao Peter de Val u ime menadžerske agencije SEG i nagovestio im da Van Persi razmišlja da napusti omladinsku akademiju Fajenorda – u kojoj se kalio do sada – kako bi uplovio u seniorski fudbal. Na prvom sastanku Van Persi je impresionirao Herenven i od tada je baš on u fokusu.

Fajenord je želeo da ga zadrži i sa mesta predvodnika U18 ekipe prebaci ga na U21 selekciju. Međutim, bivši igrač roterdamskog velikana, Arsenala, Mančester junajteda i Fenerbahčea želeo je na veliku scenu. I izgleda će dobiti šansu. Samo još da mu direktor kluba Feri de Han – sa kojim je 2002. delio svačionicu u Roterdamu – obezbedi pristojnu platu.


tagovi

Robin Van PersiHerenvenHolandijaHolandija 1Eredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara