Dragoljub Srnić (© Star sport)
Dragoljub Srnić (© Star sport)

Kad su pale mnoge barijere, neka se sruši još jedna: Radnički bi da zaustavi Čuku posle devet godina

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.05.23. | 09:07

„Iako meč za nas nema takmičarski značaj, to ne znači da je manje bitan“, kaže Dragoljub Srnić

Srušio je kragujevački superligaš brojne neslavne tradicije ove sezone. Uspeo je da posle više od dve decenije ostane neporažen na gostovanju u Humskoj, da postigne prvi gol protiv Crvene zvezde na „Čika Dači“ još od 1999, po prvi put je u 100 godina dugoj istoriji savladao niškog imenjaka na Čairu...

Danas će Šumadinci na Banovom brdu (17 časova, TV Arena Sport 2) imati priliku da razbiju dodatno rezultatsko prokletstvo i upišu prvi trijumf u međusobnim duelima sa Čukaričkim, još od 2014. godine. Tada su Crveni na Banovom brdu slavili pogotkom Filipa Kneževića sa 1:0, a jedan od aktera ove utakmice bio je i sadašnji prvotimac kragujevačkog superligaša Dragoljub Srnić, koji je tada nastupao za Čukarički.

Izabrane vesti

Prošlo je devet godina od te utakmice, tako da se ne sećam baš najbolje detalja. Nama je to bila, čini mi se, debitantska sezona u Superligi. Ono što znam, to je da su obe naše međusobne utakmice te sezone bile prilično tvrde i rezultatski tesne“, evocira Srnić uspomene iz daleke 2014.

Bio je Radnički na dobrom putu da sruši ovu neslavnu tradiciju i u prethodna dva duela sa Brđanima ove sezone. U jesenjem okršaju na „Čika Dači“ je prvi došao do prednosti, ali je Čukarički efektnim pogotkom Vladimira Lučića u finišu poravnao (1:1), dok su u na Banovom brdu, u kome je praštalo na terenu, Kragujevčani imali praktično pobedu na dlanu, ali su u šest minuta sudijske nadoknade vremena prosuli sve ono dobro što su uradili tokom prethodnih 90, tako da su na kraju poraženi napustili bojište (2:3).

„U obe utakmice smo pokazali da u stanju da dostojno pariramo Čukaričkom. Posebno ostaje žal za tom drugom utakmicom na Banovom brdu u kojoj smo bili konkretniji i bolji, imali praktično pobedu u svojim rukama, ali smo je nesrećno ispustili u sudijskoj nadoknadi vremena.“

Za razliku od Čukaričkog koji još nije izgubio sve nade u borbi za drugo mesto na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, Šumadinci u meč ulaze bez većih takmičarskih motiva, ali sa željom da još jednom dobrom partiju krunišu ovu izuzetno uspešnu sezonu. 

„Atmosfera u ekipi je odlična, posebno posle dobre igre i boda u susretu sa Crvenom zvezdom. To nam daje za pravo da se nadamo još jednoj kvalitetnoj partiji i pozitivnom rezultatu na Banovom brdu. Iako meč za nas nema takmičarski značaj, to ne znači da je manje bitan. Naprotiv, ovakve utakmice su idealne za jačanje samopouzdanja i karaktera ekipe, kao i za sticanje preko potrebnog iskustva za neke buduće takmičarske izazove.“

Za Srnića plasman Radničkog među prvih osam ekipa na tabeli ne predstavlja iznenađenje, s obzirom da je on od početka sezone potencirao da je Kragujevčanima po kvalitetu igračkog kadra mesto u plej-ofu. I bio je u pravu. Šumadinci ovu sezonu završavaju na osmoj poziciji, što je jedan od najboljih plasmana Crvenih u superligaškoj konkurenciji od postanka.

„Na početku sezone, u intervjuu upravo Mozzart Sportu, napomenuo sam da je realno očekivati da se Radnički nađe u plej-ofu. Ispostavilo se da sam dobar prognozer, ha-ha-ha. Šalu na stranu, čitavu sezonu smo odigrali na visokom nivou, bili konkurentni svim ekipama u ligi, naročito onima iz samog vrha tabele. Apsolutno smo zaslužili ovaj uspeh.“

Nekadašnji internacionalac od svog dolaska na „Čika Daču“ nema sreće sa povredama. Prošle sezone je zbog problema sa Ahilovom tetivom, a potom i sa kovidom koji je preležao u dva navrata, na terenu proveo tek negde oko 500 minuta. Slična sudbina zadesila ga je i ove sezone. Taman što se jesenas ustalio među starterima, usledila je nova povreda zbog koje je propustio veći deo prolećne polusezone.

„Nažalost, ta povreda koju sam doživeo u finišu jesenjeg dela sezone odvojila me je od terena mesec i po dana, tako da nisam bio u mogućnosti da pomognem svojim saigračima na početku prolećnog dela prvenstva. Kad je reč o prvom delu sezone, zadovoljan sam kvalitetom igara, posebno u ključnim utakmicama, kao što su protiv Kolubare ili Radnika. U svakom slučaju, kad god sam bio na terenu trudio sam se da pružim svoj maksimum i doprinesem ekipi u skladu sa mogućnostima.“

S obzirom na sve kroz šta je prošao u poslednje dve sezone, razumljiva je Srnićeva prvenstvena želja da ga u narednoj sezoni problemi sa povredama mimoiđu. Što se tiče  njegove dalje sudbine u Radničkom, tek bi trebalo da sedne za pregovarački sto sa čelnicima.

„Ovih dana bi trebalo da popričam sa ljudima iz kluba o tome kako dalje. Imao sam opciju produžetka saradnje na još godinu dana, ali je ta povreda koju sam doživeo poremetila moje, verovatno i planove kluba. Sve je to sastavni deo sporta. Za mene je najbitnije da budem zdrav, a sve ostalo će ići svojim tokom“, optimista je neumorni vezista.


 


tagovi

Dragoljub SrnićRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara