Kaka (Reuters)
Kaka (Reuters)

Kaka: Leao da bude svestan da odlazak iz Milana nije uvek dobra ideja, derbi sa Interom idealan za oporavak

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.02.23. | 11:18

"Ako Leao doživljava italijanski fudbal kao prolaznu stanicu, bilo bi dobro da ode. Sada je pravo vreme", kaže legenda Milana

Crni oblaci nadvili su se nad San Sirom, a šampion Italije odavno nije izgledao nemoćnije. Ne samo da je Milan na prvih sedam utakmica u 2023. godini primio 18 golova i da ga krasi najgori defanzivni bilans u ligama petice od početka kalendarske godine, već Rosoneri u januaru nisu doveli nijedno pojačanje.

Ekipa Stefana Piolija nema pobedu na poslednje četiri utakmice iz kojih je izvukla samo dva boda. Pritom najsvežija dva okršaja protiv Lacija i Sasuola donela su čak devet lopti u mreži Milana. A raspored mu nikako ne ide na ruku jer ga za tri dana očekuje Derbi Dela Madonina u kojem će Inter imati ulogu domaćina. Mada se legenda velikana sa San Sira Santos Isakson Rikardo Letie ili jednostavno Kaka, ne bi saglasio da tajming milanskog derbija ne odgovara njegovom bivšem klubu.

Izabrane vesti

"Veliki broj golova primljen u poslednjih nekoliko utakmica sigurno opterećuje Milan, alit tu je uvek derbi za oporavak. Moramo da iskoristimo važan trenutak za restartovanje. Očekujem izjednačenu utakmicu. Milan nije u ništa gorem položaju nego Inter, uprkos lošim rezultatima u poslednje vreme. Ponavljam, očekujem balansiran meč i pobedu Milana od 2:1. Derbi je idealan za povratak na pravi put", rekao je Kaka u intervjuu za italijansku Gazzettu dello sport..

Ne samo što Milan nije ojačao postojeći igrački kadar, već je od zacrtanih produžetaka ugovora rešio samo pitanje Ismaela Benasera. Čeka se na rasplet sa Olivijeom Žiruom (Francuz ima ugovor do leta), dok sportski sektor Milana na čelu sa Paolom Maldinijem i Frederikom Masarom već mesecima pokušava da pronađe model za produžetak saradnje sa prvom zvezdom tima Rafaelom Leaom.

Poslednjeg dana prelaznog roka Gazzetta javila je da su pregovori pukli, vrlo brzo su tu informaciju demantovali kako Milan, tako i advokat portugalskog krila

"Fantastičan fudbaler, izuzetno mi se dopada. Ako doživljava italijanski fudbal kao prolaznu stanicu, bilo bi dobro da ode. Sada je pravo vreme. Lično bih ga posavetovao da ostane budući da ja ne posmatram Italiju kao privremenu epizodu. A ponekad napustiti Milan nije tako dobra ideja. Leao bi trebalo da razmotri sve opcije. Milan mu daje mnogo. U Kataru gde sam bio komentator za Bein Sport, sreo sam se sa Galijanijem i dugo smo razgovarali. Rekao je da je Serija A danas za fudbalere samo korak, pre nego što odu negde drugde. Teško mi je da razmišljam na takav način jer je za mene italijanska liga i dalje izuzetno zahtevna za napdače i ne doživljavam je kao nižu ligu, bez obzira na manji ekonomski potencijal", iskreno je pričao Kaka.

Milan je letos uložio veliki novac u dovođenje belgijskog potencijala Šarlea De Ketelarea. Podvlačile su se paralele i pravila poređenja sa Kakom, ali od naznaka bilo kakve magije Belgijanca na San Siru, za sada ni traga ni glasa.

"Savetovao bih mu da uživa u trenutku i da iskoristi šanse koje mu Milan pruža. Ne liči na mene i ne volim poređenja. Ona samo stavljaju dodatni teret i pritisak na dečake, naročito kada potpišu za velike klubove. Rekao bih mu - De Ketelare budi miran i opušten."

Za kraj, Kaka se osvrnuo na Juventus, odnosno činjenicu da su Bjankoneri zbog finansijskih malverzacija povezanih sa transferima fudbalera kažnjeni oduzimanjem 15 bodova.

"To što se dogodilo Juventusu je loše za italijanski fudbal. Nadam se da će se uskoro povratiti, jer imaju veliku važnosti u Evropi i veliku bazu navijača. Želim im da brzo izađu iz ove situacije. Tokom 2006. godine proživljavali smo drugačiju situaciju, nije lako suočiti se sa kaznom kada ona dođe u sred sezone", zaključio je Brazilac.


tagovi

KakaRafael LeaoŠarl de Ketelar

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara