"Zdravko Mamić"
"Zdravko Mamić"

Kako je Srbin “preveslao“ Zdravka Mamića za 2.400.000...

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.12.16. | 13:52

U središtu zbivanja Robert Murić...

Zdravko MamićMark Overmas je odmah priznao grešku. Ali je i istakao da onaj ko nikad ne rizikuje sigurno neće iskopati najlepši biser. Šteta je samo što Robert Murić nije taj. Šteta jer ga je Ajaks papreno platio, a on nije isporučio šta se očekivalo. Doduše, zavisi šta je ko očekivao. Holandski mediji pišu da su njegovi zastupnici, braća Zoran i Vlado Lemić, sasvim dobro prošli.

Murić je, inače, izazvao veliku pažnju kada je 2014. godine među prvima odbio da potpiše one karakteristične ugovore sa Zdravkom Mamićem koji igrače stavljaju u inferioran položaj. Lemići su ga odveli u Amsterdam, Ajaks je platio samo "tablice" koje je morao prema Uefinim propisima, a Mamić je nezadovoljno urlao kako se holandski velikan ponaša kao razbojnik.

Izabrane vesti

Nije vredelo, Murić je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Ajaksom, mada je za ove dve i po godine uspeo da odigra svega 28 minuta za prvi tim Kopljanika. Trenutno je na pozajmici u Peskari, odigrao je šest minuta u Seriji A, još 59 u Kopa Italiji...
"Ne zna reč holandskog. Kad mu pričam nisam siguran da me razume. Klima glavom kao da razume i da sluša, ali verovatno u sebi misli da lupam gluposti", grmeo je nedavno Frenk De Bur, tada prvi trener Ajaksa.

Bilo kako, plata stiže na vreme tako da je Murić zadovoljan. Zadovoljna su i braća Lemić, jer su prema izveštajima holandskih medija, a oni se pozivaju na dokumenta Football Leaksa, samo za Murićev potpis dobili 2.400.000 evra. Mnogo više nego Dinamo, više i no što će Murić za četiri godine - ako ostane toliko - zaraditi u Amsterdamu.

Pod uslovom da Murić pre isteka ugovora sa Ajaksom ode u neki drugi klub, a kupac plati obeštećenje, braća Lemić će dobiti i 15 odsto od tog novca.

(FOTO: Action Images)


tagovi

AjaksDinamo ZagrebEredivizijaEvropaHolandijaPeskaraRobert MurićVlado Lemić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara