Strelci u pobedi Kaljarija – Dejola i Pavoleti (©Reuters)
Strelci u pobedi Kaljarija – Dejola i Pavoleti (©Reuters)

Kaljari zna samo sa Sampdorijom: Druga pobeda u sezoni – opet protiv istog rivala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 14:38

Domaćin poveo, pa se raspao

Nema mnogo sreće za fudbalere Kaljarija ove jeseni i zime. Tavore u zoni ispadanja i daleko su od pomisli da mogu uopšte da izbore opstanak jer su u dosadašnjih 20 utakmica ostvarili samo dve pobede, a i te dve recke upisane su preko istog protivnika – Sampdorije.

Posle trijumfa rezultatom 3:1 na Sardiniji u oktobru, Kaljari je slavio i na stadionu Luiđi Feraris rezultatom posle velikog preokreta 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Sampdorija je praktično jedina svetla tačka ekipe Valtera Macarija ove sezone. Uz još sedam remija Kaljari je sada prvi tim ispod crte i ako se nešto ne promeni teško da će do proleća uspeti da uzme meru još nekom osim mučenoj Sampdoriji, koja i sama ima svojih muka mesecima unazad.

Kao i u gotovo svim krajevima Evrope i u ovom meču je bilo problema sa izostancima zbog kovida. Kod Sampa Askildsen, Auđelo, Koli, Vere i Falkone, na drugoj strani Nandez, s tim da Kaljari nije mogao da računa ni na Roga, Valukijeviča, Baldea, Kaseresa, Strotmana zbog povreda...

Puleni Roberta Daverse nisu se dobro proveli u prvom meču u 2022. godini. Dobro su počeli, a onda su doživeli pravi brodolom. Manolo Gabijadini uspeo je da probije led već u 18. minutu i kada je izgledalo da se Sampdorija sprema za osvetu, sve je stalo. I ne samo to, Kaljari je u nastavku preuzeo blagu inicijativu i iskoristio ono što mu se nudilo, a to su tri boda na tacni.

Prvo je Alesandro Dejola poslao loptu u donji levi ugao nakon što se odbila do njega u kaznenom prostoru, da bi u 71. minutu Leonardo Pavoleti na gotovo identičan način doneo rezultatski preokret.

Moglo je na kraju da bude i 3:1, ali je Audero uspeo da odbrani pokušaj Žoaa Pedra posle kontre koju je započeo Marin. Još jednu dobru šansu propustio je Paolo Farago u zaostalom vremenu. Na kraju je umesto gola viđen crveni karton. Bilo je tenzija na terenu, Antonio Kandreva je pokupio Karbonija na aut liniji, a sudija nije mnogo razmišljao i pokazao je direktan crveni karton.

SERIJA A - 20. KOLO

Četvrtak

Sampdorija - Kaljari 1:2 (1:0)

/Gabijadini 18 - Dejola 55, Pavoleti 71/

Lacio - Empioli (U TOKU)

Specija - Verona (U TOKU)

16.30: (1,85) Sasuolo (3,70) Đenova (4,60)

18.30: (2,40) Milan (3,40) Roma (3,15)

20.45: (1,68) Juventus (3,80) Napoli (5,90)

Odloženo

Bolonja – Inter

Atalanta – Torino

Salernitana – Venecija

Fjorentina – Udineze

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Leonardo PavoletiKaljariSampdorijaManolo Gabijadini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara