©MN Press
©MN Press

Kalkulacije od prvog kola: Kadeti ispustili sva tri boda protiv Belorusije

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.03.23. | 16:32

Orlići nesrećno poklekli u završnici (1:2)

Kadetska reprezentacija Srbije poražena je posle preokreta od Belorusije (1:2) na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Izabranici Aleksandra Lukovića uprkos rano stečenom vođstvu ispustili su ceo plen i tako već posle prvog od tri koraka došli u situaciju da uz imperativ rezultata dočekuju naredna dva izazova.

Pogodak Davida Đurića u 13. minutu predstavljao je idealan početak iz perspektive Orlića, međutim Apačionak je u nadoknadi prvog poluvremena uspeo da neutrališe zaostatak.

Izabrane vesti

U drugom poluvremenu obe selekcije nagovestile su ambiciju da dođu do tri boda, a ofanzivu Srbije gosti su naplatili iz brze tranzicije uz splet srećnih okolnosti preko Ruslana Malkovskog. Udarac beloruskog fudbalera u 84. minutu pogodio je stativu i od leđa golmana Džodića se odbio u mrežu.

Selekcija dečaka rođenih 2006. godine porazom je zakomplikovala put do završnice turnira koji će se održati u Mađarskoj.

Podsetimo, Srbija se u aktuelnu fazu plasirala posle pobeda nad Kiprom i Gibraltarom, a u narednu fazu zagarantovan plasman imaju prvoplasirane selekcije u svakoj od grupa i sedam od osam drugoplasiranih reprezentacija.

Orliči u aktuelnom uzrastu brane visok plasman iz prethodne godine kada je selekcija Radovana Krivokapića stigla do polufinala.

U drugom kolu Srbija se sastaje sa Bosnom i Hercegovinom, a 28. marta rival je selekcija Izraela.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO KADETA

Srbija - Belorusija 1:2 (1:1)

/Đurić 13 - Apačionak 45+1, Malkovski 84/

Bosna i Hercegovina - Izrael 1:1 (1:0)

/Spahić 38 - Farhi 66p/




tagovi

kadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara