KAN iz prvog pokušaja nije sapleo Leverkuzen, gol u 90+4 za plus četiri (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.01.24. | 17:33

Bajern mora da čeka narednu šansu...

Kup afričkih nacija je osakatio Bajer Leverkuzen, ali nije (za sada) uspeo da saplete lidera i ključno utiče na šampionsku trku u Nemačkoj! Verkself se mučio, patio više od 90 minuta u Augzburgu, da bi u kasnoj sudijskoj nadoknadi napokon uspeo da kruniše terensku nadmoć i slavi sa 1:0.

Konkretno, trenutak odluke zbio se u 90+4, lopta je kružila oko šesnaesterca Bavaraca, došla na levi bok do Aleksa Grimalda, ovaj ju je bez mnogo okolišanja poslao na penatlik, a tamo se na pravom mestu našao Ezekijel Palasios i zakucao je u mrežu za ogromnhu radost gostiju. Čak je i Ćabi Alonso, svestan važnosti ovog pogotka, utrčao na teren...

Izabrane vesti

Ovaj rezultat znači da Leverkuzen ostaje lider, sa četiri boda više od Bajerna, ali i u utakmicom više. U prevodu, i dalje je sve u njegovim rukovima, međutim diše za vratom i nastaviće da vreba svaku narednu šansu.

Pokazao je meč u Augzburgu da Bajer od svog stila neće odstupiti bez obzira što mu nedostaje pola tima, ali pokazao je i da će na proleće sve ići mnogo teže. Posebno bez povređenog Viktora Bonifejsa, prvog strelca, kog Patrik Šik danas u golgeterskom smislu nije uspeo da odmeni.

Naravno, nije zanemarljiva činjenica ni da Ćabi Alonso zaigrao sa potpuno novom trojkom u poslednjeoj liniji. Odiona Kosunua i Edmonda Tapsobu koju na šampionatu Afrike, te Džonatana Ta (na klupi), zamenili su Jozo Stanišić, vezista Roberta Andrih i Pjero Ikapije.

Kada na sve to dodamo da je Florijan Virc počeo sa klupe - očito zbog lakše povrede - tek onda dolazimo do prave slike koliko je ovo zapravo veliki trijumf Bajera. Ni mnogo veći i jači klubovi s toliko promena u prvih 11 ne bi mogli da računaju na bodove.

Zanimljivo da gosti bez obzira na sve kadrovske probleme nisu imali nikakvih 'sistemskih problema'. Lopta je je uglavnom bila 'u sefu', blizu 70 odsto vremena u nogama igrača Bajera, šanse su stvarane, šuteva nije izostalo. Statistika kaže: 25:2 u korist Levera?! U okvir gola: 6:0?!

Ovo definitivno govori o trenerskom rukopisu...

Ukoliko se Šik raspuca (kao protiv Bohuma u poslednjem kolu prvog dela sezone, recimo, kada je dao het-trik), moglo bi sve da bude lakše za lidera u narednim kolima, ali ako Čeh ne bude na Bonifejsovom nivou iz nedelje u nedelju, onda će Bajernove šanse za 'prevrat' početi vrtoglavo da rastu.

Vredna pomena je još jedna iziuzetna partija Aleksa Grimalda, jednog od najboljih letošnjih pojačanja ne samo u Nemačkoj, nego u čitavoj Evropi. Došao je kao slobodan agent i postao duša Alonsovog tima. Jedan od vođa. Podsetimo, već je postigao devet golova, a ovo danas bila mu je osma asistencija.

U derbiju popodneva Ajntraht iz Frankfurta priredio je iznenađenje u Lajpcigu i slavio sa 1:0, uključivši se tako u borbu za Ligu šampiona. Debitovali su kod Dina Topmelera najzvučnija pojačanja, i Doni van de Bek i Saša Kalajdžić, ali tri boda je doneo tandem starosedelaca: Nils Enkunku - Agsnar Knauf.

Mladi francuski bek poslao je loptu 'ispod zemlje' kako se to kaže, ona je izmakla trojici defanzivaca Lajpciga, i pala pravo na nogu Knaufu. Igrao se sedmi minut. Domaćin je do kraja bio puno bolji, no nije mogao do izjednačenja.

Nisu pomogli ni ulasci sa klupe oporavljenog Danija Olma, pa ni novajlije Eljifa Elmasa.

NEMAČKA 1 – 17. KOLO

Petak

Bajern Minhen - Hofenhajm 3:0 (1:0)

/Musijala 18, 70, Kejn 90/

Subota

Augzburg - Leverkuezn 0:1 (0:0)

/Palasios 90+4/

Frajburg - Union Berlin 0:0

Majnc - Volfzburg 1:1 (0:1)

/Vidmer 61 - Černi 12/

RB Lajpcig - Ajntraht Frankfurt 0:1 (0:1)

/Knauf 7/

Keln - Hajdenhajm 1:1 (1:0)

/Zelke 29 - Buš 55/

18.30: (5,50) Darmštat (4,50) Borusija Dortmund (1,55)

Nedelja

15.30: (2,25) Bohum (3,60) Verder (3,30)

17.30: (3,50) Borusija Menhengladbah (3,90) Štutgart (2,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara